Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΛΑΠΕ: Πλεονασματικός με 134 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους

ΕΛΑΠΕ: Πλεονασματικός με 134 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους
Ο Ειδικός Λογαριασμός των ΑΠΕ έχει ενισχύσει το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης από όπου προέρχονται οι πόροι για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος συνολικά με 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Στα 134,44 εκατ. ευρώ προβλέπεται ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ στο τέλος του έτους, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ, ο Ειδικός Λογαριασμός των ΑΠΕ έχει ενισχύσει το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης από όπου προέρχονται οι πόροι για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος συνολικά με 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ έως και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΑΠΕΕΠ, Γιάννη Γιαρέντη,  «διαφαίνεται μια τάση ότι ο ΕΛΑΠΕ των νεών έργων θα αυξάνει τα πλεονάσματά του όσο εισέρχονται και νέα έργα».

Ήδη σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν το κατώφλι των 10  GW , το οποιο αναμένεται να ξεπεραστεί συντομα. Αξίζουν συγχαρητήρια στις διοικήσεις, και τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, που κάνουν τεράστιο αγώνα να επισπεύσουν την ηλέκτριση των νέων έργων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κοινωνία ότι η ταχύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στην χώρα, θα σημαίνει μείωση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο και θα φέρει συνεχή βελτίωση στο πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στο επόμενο δελτίο μας που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, θα ενσωματωθούν και οι προβλέψεις μας για 2023».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το δελτίο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης