Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου στα 424,1 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 10 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, ενισχύθηκαν από τις απελευθερώσεις του Strategic Petroleum Reserve και καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν τη δραστηριότητα.

Τα αποθέματα αργού (USOILC=ECI)αυξήθηκαν κατά 10,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου στα 424,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ο αριθμός των αποθεμάτων αργού περιελάμβανε προσαρμογή 2,26 εκατομμυρίων ημερησίως (bpd). Ο αναλυτής της Kpler, Matt Smith, απέδωσε την προσαρμογή στις εξαγωγές που ήταν σημαντικά χαμηλότερες στον Κόλπο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα από ό,τι ανέφερε η EIA.

Η απότομη αύξηση του αργού πετρελαίου έρχεται καθώς η ύφεση απειλεί τις οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, ανησυχώντας τις αγορές για τη ζήτηση αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου.

Τα αποθέματα αργού SPR μειώθηκαν κατά 4,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 382,3 εκατομμύρια, τα χαμηλότερα από τον Ιανουάριο του 1984, ενώ τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ (USOICC=ECI) αυξήθηκαν κατά 426.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Κλείσιμο Keystone

Το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας του αγωγού Keystone, ο οποίος μεταφέρει περίπου 620.000 bpd αργού πετρελαίου από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να πλήξει τα αποθέματα στο Cushing και στο Gulf Coast.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 459.000 bpd την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, περιορίζοντας τα συνολικά ποσοστά χρήσης κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 92,2% της συνολικής δυναμικότητας.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 223,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.​

Ομοίως, τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 120,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ, έναντι προσδοκιών για άνοδο κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Περί τις 19:30 η τιμή του Brent σημείωνε άνοδο 2,5% στα 82,68 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 2,5% στα 77,36 δολ. το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης