Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η νέα εξαγορά της Repsol στις ΑΠΕ έναντι 560 εκατ. ευρώ

Η νέα εξαγορά της Repsol στις ΑΠΕ έναντι 560 εκατ. ευρώ
Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία από άποψη MW

Την εξαγορά της Asterion Energies ανακοίνωσε σήμερα (16/12) η Repsol, σύμφωνα με ενημέρωση του Reuters. Η Asterion Energies διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ 7,7 GW στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, έναντι 560 εκατ. ευρώ

Τρεις πηγές με γνώση του θέματος είπαν στο Reuters τον Οκτώβριο ότι τόσο η Repsol όσο και η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Engie  είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αγορά της Asterion Energies με έδρα την Ισπανία.

Παράλληλα, το εν λόγω χαρτοφυλάκιο των 7,7 GW, που διαχειρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υποδομών Asterion Industrial, περιλαμβάνει 4.900 GW φωτοβολταϊκών και 2,8 GW αιολικής παραγωγής, εκ των οποίων τα 2,5 GW βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης ή υπό κατασκευή, δήλωσε η Repsol.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία από άποψη MW και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Repsol για την επίτευξη δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 6 GW έως το 2025 και 20 GW έως το 2030.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz αναφέρθηκε σε αυτό το deal, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την «φιλοδοξία μας να είμαστε ηγέτες στην ενεργειακή μετάβαση κάνοντας σταθερά βήματα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η Repsol έχει ήδη περισσότερα από 1,6 GW ισχύος ανανεώσιμων πηγών εγκατεστημένη στην Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Χιλή και την Πορτογαλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης