Περιβάλλον

Καλιφόρνια: Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν σχέδιο μείωσης των εκπομπών κατά 85% έως το 2045

Καλιφόρνια: Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν σχέδιο μείωσης των εκπομπών κατά 85% έως το 2045

Η California Air Resources Board (CARB), ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν 4 εκατ. θέσεις εργασίας και θα εξοικονομήσει 200 δισ.δολάρια σε δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τη ρύπανση

 

Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια ψήφισαν την Πέμπτη υπέρ της έγκρισης ενός σχεδίου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της πολιτείας κατά 85% έως το 2045, φθάνοντας τότε σε ουδετερότητα άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χρήσης πετρελαίου στο ένα δέκατο του τρέχοντος επιπέδου.

Οι περιβαλλοντικές πολιτικές της Καλιφόρνια οδήγησαν σε δραστικές μετακινήσεις από τα καύσιμα πετρελαίου, καθώς οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές προσπάθησαν να βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής ορυκτών καυσίμων.
Το σχέδιο που εγκρίθηκε την Πέμπτη περιλαμβάνονταν στην έκδοση του 2022 ενός εγγράφου που ονομάζεται Σχέδιο Οριοθέτησης Πεδίου, το οποίο αναθεωρείται κάθε πέντε χρόνια.

Για να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών κατά 85%, απαιτείται από το κράτος να εξετάσει το ενδεχόμενο ηλεκτροδότησης μεγάλου μέρους της χρήσης ενέργειας, εγκατάστασης εκατομμυρίων αντλιών θερμότητας και ανάπτυξης τεχνολογίας για τη δέσμευση, τη χρήση και τη δέσμευση άνθρακα, μεταξύ άλλων.
Η χρήση πετρελαίου θα πρέπει να μειωθεί κατά 90%, ανέφερε.
Η ρυθμιστική αρχή, California Air Resources Board (CARB), ανέφερε στο έγγραφο ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει στην πολιτεία να εξοικονομήση 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τη ρύπανση.
Το σχέδιο ήταν απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που είχε εκδηλωθεί με τη μορφή πυρκαγιών, ξηρασίας και κατάρρευσης των ακτών, πρόσθεσε.

«Η επιτυχία του σχεδίου βασίζεται πραγματικά στην εφαρμογή και τη θέσπιση κανόνων», δήλωσε το μέλος του CARB, Νταϊάν Τακβοριάν, πριν από την ψηφοφορία.

Πολλοί κάτοικοι της Καλιφόρνια και λομπίστες από εταιρείες πετρελαίου και μεταφορών καλωσόρισαν τις αλλαγές. Ωστόσο, ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι προτεινόμενες πολιτικές ήταν ατελείς.

Από το 1990, 13 διυλιστήρια της Καλιφόρνια με συνδυασμένη δυναμικότητα 3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) έχουν κλείσει. Η τρέχουσα ικανότητα διύλισης στην Καλιφόρνια είναι 1,7 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης