Επικαιρότητα

Αυξάνονται οι τιμές στα φάρμακα - Πλεύρης: Θα είναι μόνο για τα πολύ φτηνά

Αυξάνονται οι τιμές στα φάρμακα - Πλεύρης: Θα είναι μόνο για τα πολύ φτηνά
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αυξήσεις τιμών στα πολύ φτηνά φάρμακα, τα οποία μπορεί να αποσυρθούν
Αυξήσεις τιμών σε ορισμένα φάρμακα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκλείοντας -παράλληλα- το ενδεχόμενο να υπάρξει κρίση στο θέμα των φαρμάκων στην Ελλάδα. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι αυξήσεις των τιμών θα αφορούν μόνο τα πολύ φτηνά φάρμακα και τα οποία υπάρχει κίνδυνος να αποσυρθούν, ενώ οι ελλείψεις στα φάρμακα μπορούν να καλυφθούν με τα γενόσημα.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν 232 σκευάσματα από διάφορες κατηγορίες. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, για τα 76 από τα παραπάνω φάρμακα, έχει διακοπεί η παραγωγή και διάθεσή τους, ενώ τα 156 είναι σε μακροχρόνια και σοβαρή έλλειψη. Μάλιστα στη λίστα αυτή βρίσκονται 9 εμβόλια και 37 νοσοκομειακά φάρμακα, ενώ παράλληλα λείπουν και 67 προϊόντα τα οποία εισάγει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).
Πάντως τις μεγάλες ελλείψεις σε φάρμαξα πρώτης ανάγκης επεσήμανε και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνος Κούβαρης, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «όταν ένα φαρμακείο έχει εφημερία, την επόμενη μέρα δεν έχει καθόλου φάρμακα».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης