Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Από τον Απρίλιο και μετά οι κάλπες

Μητσοτάκης: Από τον Απρίλιο και μετά οι κάλπες
Κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διαδραματίσει η Τουρκία
Σε προεκλογική τροχιά έχει μπει το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διαμηνύει -κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης- ότι οι κάλπες θα στηθούν από τον Απρίλιο και μετά.
 
«Ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, βασικό σενάριο για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι η 9η Απριλίου με εναλλακτικό σενάριο, εάν και εφόσον δεν καταστεί εφικτό το πρώτο, στις 21 Μαΐου.

Ο ρόλος της Τουρκίας

Πάντως, κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διαδραματίσει η Τουρκία. Κι αυτό διότι, ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκινήσει πρώτα η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα φοβούμενος μήπως η Άγκυρα εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας μέσω υπηρεσιακής κυβέρνησης και δημιουργήσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

Οι αποφάσεις της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπως γίνεται άλλωστε στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος: 
– Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία
– Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου
– Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός
– Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί
– Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης