Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Παρακολουθήσεις: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, οι αντιδράσεις Ράμμου – αντιπολίτευσης και η απάντηση Οικονόμου

Παρακολουθήσεις: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, οι αντιδράσεις Ράμμου – αντιπολίτευσης και η απάντηση Οικονόμου
Την αντίδραση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, καθώς και της αντιπολίτευσης, πυροδότησε η γνωμοδότηση την οποία εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Την αντίδραση του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, καθώς και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πυροδότησε η γνωμοδότηση την οποία εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 


Τι αναφέρει η γνωμοδότηση Ντογιάκου

Η γνωμοδότηση την οποία εξέδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, αναφέρει πως δεν έχει αρμοδιότητα από την ισχύουσα νομοθεσία η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι’ αυτό σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Παρακολουθήσεις: Η γνωμοδότηση Ντογιάκου, οι αντιδράσεις Ράμμου – αντιπολίτευσης και η απάντηση Οικονόμου-1
Παρακολουθήσεις: Δεν έχει αρμοδιότητα η ΑΔΑΕ στην ενημέρωση – Τι αναφέρει η γνωμοδότηση Ντογιάκου

Ο κ. Ντογιάκος γνωμοδοτεί ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών για ενημέρωση για παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, καθώς όπως υπογραμμίζει, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει πλέον σε Τριμελές Οργανο, που συγκροτείται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ενώ περιγράφει λεπτομερώς τι ορίζει ο πρόσφατος νόμος (5002 του 2022).

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/politics/562221976/parakoloythiseis-i-gnomodotisi-ntogiakoy-oi-antidraseis-rammoy-antipoliteysis-kai-i-apantisi-oikonomoy/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης