Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκρέκας: Στόχος είναι το 1/3 των αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικό το 2030

Σκρέκας: Στόχος είναι το 1/3 των αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικό το 2030
Κατά τον υπουργό, η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο με ένα τρόπο που θα δώσει εγχώρια προστιθέμενη αξία
Σχετικά Άρθρα

Καλό βαθμό παίρνει η ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο σημερινό συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο τέθηκε ένας φιλόδοξος στόχος, ώστε το 1/3 των νέων αυτοκινήτων το 2030 να είναι ηλεκτρικό μαζί με έναν ενδιάμεσο στόχο για 5% το 2025.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 στέφθηκε με επιτυχία αυτός ο στόχος, «καθώς είχαμε στις νέες πωλήσεις 12% ηλεκτρικά-Plug-in και 5% ηλεκτρικά. Αυτό οφείλεται στην πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για μια στρατηγική που προωθεί την ηλεκτροκίνηση».

Παράλληλα αναφέρθηκε στον γενικότερο στόχο των μεταφορών. Υπάρχει επίσης το πράσινο υδρογόνο και τα ανανεώσιμα αέρια που θα βοηθήσουν στους άλλους τομείς. Κατά τον υπουργό, η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο με ένα τρόπο που θα δώσει εγχώρια προστιθέμενη αξία. «Το ΕΣΕΚ προσδιορίζει δράσεις και τομείς για σοβαρές επενδύσεις, όπως αποθήκευση ενέργειας και εθνικούς πρωταθλητές. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να δώσει σε αυτές τις επιχειρήσεις και σε όποιον θέλει να επενδύσει στη χώρα τη δυνατότητα», σχολίασε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης