Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το σχέδιο των εφοπλιστών για Attica bank - Συμμετοχή στην ΑΜΚ και συγχώνευση με Παγκρήτια το 2024

Το σχέδιο των εφοπλιστών για Attica bank - Συμμετοχή στην ΑΜΚ και συγχώνευση με Παγκρήτια το 2024
Η παρουσία των εφοπλιστών στην αύξηση κεφαλαίου λειτουργεί θετικά και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…αφού ένας επιπλέον επενδυτής σημαίνει ότι μπορεί να βελτιώσει την βιωσιμότητα μιας νεκρής τράπεζας όπως της Attica bank
Η εταιρία Thrinvest, συμφερόντων Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη, που ελέγχει την Παγκρήτια τράπεζα υπέβαλε πρόταση στην διοίκηση της Attica Bank ώστε να συμμετάσχει στην σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Attica Bank είναι
ΤXΣ 69,51%
ΤΜΕΔΕ 12,03%
 
 
ΕΦΚΑ 8,40%
RINOA – Ellington 8,08%

Η κίνηση αυτή ήταν απόλυτα αναμενόμενη, το bankingnews.gr έχει αναφερθεί διεξοδικά στο σχέδιο εμπλοκής της Thrinvest, συμφερόντων Μπάκου, Εξάρχου, Καϋμενάκη, στην Attica bank.
H συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου είναι η πρώτη φάση του σχεδίου και σε επόμενο στάδιο το 2024 η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια και την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα αφού το νέο σχήμα θα διαθέτει 8 δισ. ενεργητικό.
Συγχωνευόμενες οι Attica bank με την Παγκρήτια το 2024 και απορροφόμενη την Παγκρήτια η νέα τράπεζα θα είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο που είναι βασικός στόχος των εφοπλιστών καθώς ποντάρουν σε υπεραξίες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης