Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Τρένο» τα FSRU στη Γερμανία - Έφτασε στο λιμάνι Elbehafen ο πλωτός σταθμός Hoegh Gannet

«Τρένο» τα FSRU στη Γερμανία - Έφτασε στο λιμάνι Elbehafen ο πλωτός σταθμός Hoegh Gannet
Από τον Μάιο του 2022, η RWE προχώρησε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου μαζί με τους εταίρους της Höegh LNG, Marine Service, Reganosa και Brunsbüttel Ports GmbH.

To τρίτο FSRU της Γερμανίας έφτασε στο Brunsbuettel, όπου σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με το lngprime.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του AIS, το FSRU που κατασκευάστηκε το 2018 έφτασε στο λιμάνι Elbehafen του Brunsbuettel το πρωί της Παρασκευής (20/1).

Η RWE στη σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρεται στην εν λόγω είδηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο εγγύς μέλλον, το υγρό αέριο από μεταφορείς LNG μπορεί να επαναεριοποιηθεί και στη συνέχεια να τροφοδοτηθεί στο γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου μέσω αυτής της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).

Παράλληλα, εκπρόσωπος της RWE, μετά την άφιξη της μονάδας στο Brunsbuettel, επιβεβαίωσε ότι «ξεκινά μια φάση αρκετών εβδομάδων δοκιμαστικής λειτουργίας». Οι συγκεκριμένες εργασίες θα περιλαμβάνουν σύνδεση με τον νεόδμητο αγωγό φυσικού αερίου, έτσι ώστε οι πρώτοι όγκοι φυσικού αερίου να μπορούν να τροφοδοτηθούν στο γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Από τον Μάιο του 2022, η RWE προχώρησε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου μαζί με τους εταίρους της Höegh LNG, Marine Service, Reganosa και Brunsbüttel Ports GmbH. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οι φάσεις σχεδιασμού και έγκρισης βρίσκονταν ήδη σε ένα στάδιο στο οποίο μπορούσαν να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Εκτός από τις εταιρείες που συμμετείχαν, καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία έπαιξαν και οι ρυθμιστικέςαρχές, οι οποίες εργάστηκαν πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της RWE Markus Krebber υπογράμμισε ότι «Οι πλωτοί πλωτοί τερματικοί σταθμοί LNG επιτρέπουν την εισαγωγή φυσικού αερίου και έτσι ενισχύουν την ασφάλεια εφοδιασμού της Γερμανίας. Η ισχυρή ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας από το ρωσικό αέριο αγωγών θα τερματιστεί.

Η υψηλή ταχύτητα με την οποία προωθήθηκε από κοινού το έργο στο Brunsbüttel από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αποδεικνύει τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού εφοδιασμού μας. Αυτό θα είναι επίσης απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία ως βιομηχανική τοποθεσία θα γίνει κλιματικά ουδέτερη το συντομότερο δυνατό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης