Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιαρέντης: ΑΠΕ και ενεργειακή μετάβαση πάνε μαζί - Βίντεο

Γιαρέντης: ΑΠΕ και ενεργειακή μετάβαση πάνε μαζί - Βίντεο
«Ο ΔΑΠΕΕΠ έχει προχωρήσει σε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό και θεωρεί ότι οι συναλλασσόμενοι πρέπει να τυγχάνουν του πλήρους σεβασμού μας στο έπακρο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαρέντης

«Κακώς είναι ενοχοποιημένο το target model. Eίναι στόχος για την Ευρώπη, να υπάρχει πληθώρα στην επάρκεια της ενέργειας και να λειτουργούν όλα τα κράτη μέλη με κανόνες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, κ. Ιωάννης Γιαρέντης στην Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)

«ΑΠΕ και ενεργειακή μετάβαση πάνε χέρι – χέρι. Διαχειριζόμαστε το ΤΕΜ, μέσω του οποίου έχουν διοχετευτεί γύρω στα 8,2 δις. στους καταναλωτές μέσω των προμηθευτών. Για να μιλάμε για ανάπτυξη μέσω των ΑΠΕ είναι απαραίτητη η δημιουργία καθεστώτος με επενδυτική ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή στον ΔΑΠΕΕΠ έχουμε μηδενικές οφειλές στους παραγωγούς και μηδέν ληξιπρόθεσμα» τόνισε στη συνέχεια.

Για τη συνεισφορά των 2,7 δις των ΑΠΕ στην ενεργειακή μετάβαση, ο κ. Γιαρέντης υπογράμμισε ότι: «Είναι 2,7 +1,1 δις. γιατί τα χρήματα τα οποία έφυγαν από τον ΕΛΑΠΕ στο ΤΕΜ ήταν χρήματα των ΑΠΕ».

Για τα υπερκέρδη και τον προσωρινό μηχανισμό που θεσπίστηκε το καλοκαίρι, αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά των μεγάλων Ομίλων και εταιρειών.

Τέλος, ο «ΔΑΠΕΕΠ έχει προχωρήσει σε ένα ψηφιακό μετασχηματισμό και θεωρεί ότι οι συναλλασσόμενοι πρέπει να τυγχάνουν του πλήρους σεβασμού μας στο έπακρο».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης