Τελευταία Νέα

Siemens Gamesa:Υπερδιπλασιάσθηκαν οι ζημιές, στα 974 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο

Siemens Gamesa:Υπερδιπλασιάσθηκαν οι ζημιές, στα 974 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο

Λόγω υψηλότερου κόστους εγγύησεων

 

Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa, που σύντομα θα διαγραφεί και θα απορροφηθεί από την μητρική Siemens Energy ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η καθαρή ζημία της στο πρώτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκε λόγω των υψηλότερων εγγυήσεων ως αποτέλεσμα ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Η καθαρή ζημία την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, του πρώτου οικονομικού τριμήνου της Siemens Gamesa, διευρύνθηκε στα 884 εκατομμύρια ευρώ από 403 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία σημείωσε τον περασμένο μήνα αυξημένα ποσοστά αστοχίας εξαρτημάτων σε εγκατεστημένες χερσαίες και υπεράκτιες ανεμογεννήτριες της, προκαλώντας υψηλότερες διατάξεις εγγύησης που έχουν ταλαιπωρήσει επίσης τη Δανέζικη ανταγωνιστρία της Vestas.

Σταθεροποίηση

«Η αρνητική εξέλιξη στον τομέα των υπηρεσιών μας υπογραμμίζει ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να σταθεροποιήσουμε την επιχείρησή μας και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa, Jochen Eickholt.

Ο Eickholt ανέλαβε να διορθώσει τα λειτουργικά ζητήματα της Siemens Gamesa, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων με τον χερσαίο στρόβιλο 5.X που έχει προκαλέσει πολλές προειδοποιήσεις για τον ισπανικό όμιλο και τη γερμανική μητρική του εταιρεία.

Ωστόσο, η Siemens Gamesa επιβεβαίωσε ότι οι προοπτικές για την αιολική βιομηχανία παραμένουν καλές, επισημαίνοντας τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ καθώς και το πρόγραμμα RePowerEU τπου στοχεύει στην εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων.

«Αλλά απαιτείται περαιτέρω κυβερνητική δράση για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ φιλόδοξων στόχων και πραγματικών εγκαταστάσεων», ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης