Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

«Πακέτο» Φεβρουαρίου: Η εισπραξιμότητα φόρων 2,5 δισ. ευρώ είναι το κλειδί για τα μέτρα

«Πακέτο» Φεβρουαρίου: Η εισπραξιμότητα φόρων 2,5 δισ. ευρώ είναι το κλειδί για τα μέτρα
Στο υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις ταμειακές ροές καθώς υπάρχει φόβος και ανησυχία που πηγάζουν από το ενδεχόμενο μιας απότομης στάσης των πληρωμών
Με το βλέμμα στα ταμεία βρίσκεται η κυβέρνηση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να παίξει τα ρέστα της και να εκμαιεύσει την πολιτική επιείκεια των ψηφοφόρων.
Το φιλολαϊκό πρόσωπο με παροχές και ελαφρύνσεις της τελευταίας στιγμής που επιδιώκει το Μαξίμου σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο προϋποθέτει χαμηλότερο πρωτογενές έλλειμμα στην περιοχή του 1,3% του ΑΕΠ για το 2022 έναντι επικαιροποιημένης πρόβλεψης για 1,6% του ΑΕΠ με την είσπραξη εσόδων από φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
 
Είναι φόροι που έρχονται σαν ουρά από το προηγούμενο οικονομικό έτος, αλλά η συμβολή τους στον υπό διαμόρφωση δημοσιονομικό χώρο είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρόκειται για τις δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων), του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, καθώς η έγκαιρη πληρωμή τους θα επιτρέψει τη λήψη νέων μέτρων στήριξης μετά το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει πλήρης εικόνα για τον περσινό προϋπολογισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης