Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ουάσιγκτον: Το βραβείο «ηγέτης» στον Άγγελο Τσακόπουλο

Ουάσιγκτον: Το βραβείο «ηγέτης» στον Άγγελο Τσακόπουλο

Το παρέδωσε η Νάνσυ Πελόζι - μηνύματα από Κάμαλα Χάρις, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον

 

Στο πλαίσιο του 4ου Southeast Europe & East Med Forum που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την Καθημερινή και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Hellas and Diaspora - The Future”, τιμήθηκε με το βραβείο “ηγέτης”, για την πολυετή προσφορά του, το βράδυ της Δευτέρας 6.2.2023, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ευεργέτης της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ,Άγγελος Τσακόπουλος

Το βραβείο απένειμε η τέως Πρόεδρος της Βουλής της Αντιπροσώπων των ΗΠΑ,Νάνσυ Πελόζι, η οποία δήλωσε “είμαστε όλοι Έλληνες - ποιητικά μιλώντας. Αλλά σε όρους δημοκρατίας, πραγματικά είμαστε” και πως ο Άγγελος Τσακόπουλος είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου. “Ο Άγγελος Τσακόπουλος έκανε την Αμερική “περισσότερο Αμερική””, υπογράμμισε. Μίλησε για τη διασπορά και το πώς προσφέρει στην Αμερική, καθώς και για την διακομματική εκτίμηση στο πρόσωπο του Τσακόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. 

Για τον Άγγελο Τσακόπουλο και το έργο του μίλησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης. Μήνυμα της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ΚάμαλαΧάρις, εκφώνησε η Αντι-Κυβερνήτης της Καλιφόρνια και κόρη του Άγγελου Τσακόπουλου, Ελένη Κουναλάκη. Στο μήνυμά της, η Κάμαλα Χάρις αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι ευγνώμων για τις προσπάθειές του για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και για την ακλόνητη αφοσίωσή του στα ελληνικά ιδεώδη.

Επίσης, μηνύματα έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΚατερίναΣακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o τ. Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο π. Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο π. Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και η π. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ΧίλαριΚλίντον

Μπιλ Κλίντον: Ανεκτίμητη η συμβολή του Τσακόπουλου στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Μιλώντας για τον Άγγελο Τσακόπουλο, ο π. Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντονανέφερε ότι o Άγγελος Τσακόπουλος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Δημοκρατικών υποψηφίων και διαμορφωτών πολιτικής, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μακρά φιλία του καθώς και για τις σοφές συμβουλές του.

Χίλαρι Κλίντον: Σε μια εποχή ιστορικών πιέσεων στη Συμμαχία, οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι πιο σημαντικοί από ποτέ

Στο μήνυμά της, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τόνισε: “Από την πλευρά μου, ως πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορώ να μην υπερτονίσω τη σημασία της σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Ελλάδας. Σε μια εποχή ιστορικών πιέσεων στη Συμμαχία, οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι πιο σημαντικοί από ποτέ”.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ΣυμεώνΤσομώκος - “ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα στις σχέσεις της ελληνικής διασποράς στις Ηνωμένες πολιτείες με το εθνικό κέντρο”, σημείωσε - ο Διευθυντής της Καθημερινής,Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος ανέφερε πως το βραβείο θεσμοθετήθηκε με σκοπό οι Έλληνες του εξωτερικού να έρθουν πιο κοντά με την πατρίδα βραβεύοντας ανθρώπους που υπήρξαν αληθινά πρότυπα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, με τον Άγγελο Τσακόπουλο να είναι η προφανής επιλογή, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης που ανέφερε ότι η ηγεσία δεν έχει να κάνει μόνο με το να δρας, αλλά με το να εμπνέεις τους άλλους να δρουν - έτσι έκανε πάντα και συνεχίζει να κάνει ο Άγγελος Τσακόπουλος.

Ο ίδιος ο Άγγελος Τσακόπουλος, σε ομιλία του ανέδειξε την αξία της παιδείας, τις αξίες της ελληνικής φιλοσοφίας, ενώ μίλησε και για τη σημασία των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι ΗΠΑ πραγματικούς συμμάχους όπως η Ελλάδα.


www.worldenergynews.gr
Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης