ΕΕ: Ρεκόρ απόδοσης για την πλωτή μονάδα FloatGen

ΕΕ: Ρεκόρ απόδοσης για την πλωτή μονάδα FloatGen

Η μονάδα FloatGen κατασκευασμένη από στρόβιλο Vestas 2 MW και πλατφόρμα BW Ideol ξεπερνά τις χειμερινές καταιγίδες και παρέχει μέγιστη απόδοση το 60% του χρόνου στον γαλλικό Ατλαντικό

 

Η πλωτή ανεμογεννήτρια της ΕΕ FloatGen λειτουργεί με μέγιστη ισχύ σχεδόν το 60% του χρόνου τους τελευταίους τρεις μήνες – πολύ υψηλότερη από τις συμβατικές ανεμογεννήτριες με βάση τον πυθμένα, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας να παρέχει υψηλή και σταθερή απόδοση από τοποθεσίες βαθύτερων υδάτων σύμφωνα με το recharge.

Τα στοιχεία ρεκόρ από τη μονάδα, μια τουρμπίνα Vestas 2MW που συνδυάζεται με μια πλατφόρμα «απόσβεσης» της BW Ideol, προστίθενται σε αυτά που συλλέγονται πάνω από ένα χρόνο στην πρώτη εμπορική πλωτή αιολική διάταξη της περιοχής, την Hywind Scotland των 30 MW που συνδέθηκε στο δίκτυο από την Equinor στη Βόρεια Θάλασσα το 2017, η οποία παρήγαγε ενέργεια με συντελεστή δυναμικότητας 57,1% έως το 2021.

«Η FloatGen συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BW Ideol, Paul de la Guérivière. «[Η απόδοση της μονάδας] συνεχίζει να επικυρώνει τα πλεονεκτήματα της μοναδικής μας τεχνολογίας πλωτών ανέμων, ακόμη και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα.

«Τέτοιες επαναλαμβανόμενες επιδόσεις, υψηλή διαθεσιμότητα και κατά συνέπεια υψηλός συντελεστής χωρητικότητας υπογραμμίζουν τα οφέλη του πλωτού ανέμου και την ικανότητά του να συλλαμβάνει τους καλύτερους δυνατούς αιολικούς πόρους χωρίς περιορισμούς βάθους, συμβάλλοντας στην πολύ αναγκαία ενεργειακή ανθεκτικότητα στη διαδικασία».

Παραγωγή

Το FloatGen εγκαταστάθηκε πριν από πέντε χρόνια και λειτούργησε σε ταχύτητες ανέμου άνω των 37 μέτρων ανά δευτερόλεπτο – ίσο με σχεδόν 135 kmh (85 mph) – και κύματα ύψους άνω των 10 μέτρων, αγκυροβολημένα σε 33 μέτρα νερού στο χώρο δοκιμών του στα ανοιχτά της Βρετάνης. Τον Ιανουάριο, τις εβδομάδες μετά την καταιγίδα Gerard στον Ατλαντικό, η μονάδα ξεπέρασε το ορόσημο συνολικής παραγωγής των 25 GWh.

Η πλατφόρμα BW Ideol βρίσκεται στο πλαίσιο ενός αγωγού πολλών γιγαβάτ διεθνών πλωτών αιολικών έργων, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, όπου έχει εγκαταστήσει την πιλοτική μονάδα Hibiki των 3 MW, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Σκωτία, όπου κατασκευάζει το έργο Buchan 1 GW ως μέρος της Συμμαχίας Floating Wind.

Η Consultancy DNV υπολογίζει ότι τα πλωτά έργα αποτελούν επί του παρόντος πάνω από το 15% της συνολικής υπεράκτιας εγκατάστασης αιολικής ενέργειας για ενεργοποίηση μέχρι τα μέσα του αιώνα, ίσο με περίπου 264 GW από τα 1.750 GW που πρόκειται να εγκατασταθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης