Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Saipem και Seaway7 ενώνουν τις δυνάμεις τους στα υπεράκτια αιολικά projects - Που θα εστιάσουν

Saipem και Seaway7 ενώνουν τις δυνάμεις τους στα υπεράκτια αιολικά projects - Που θα εστιάσουν
Οι στόχοι εντοπίζονται στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές

Στη δημιουργία κοινοπραξίας προχώρησαν Saipem και Seaway7 για εμπορική συνεργασία στα υπεράκτια αιολικά projects.

Στόχος αυτής της συμπόρευσης είναι ο εντοπισμός των κατάλληλων ευκαιριών στην αγορά μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών και των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει ο κάθε εταίρος.

Όπως αναφέρει το  offshorewind.biz, η Saipem και η Seaway7 σχεδιάζουν να αναπτύξουν βασικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες σε ότι αφορά την τεχνική υποστήριξη, που ξεκινά από την προμήθεια, την κατασκευή, την μεταφορά και την εγκατάσταση θεμελίων και καλωδίων εσωτερικής συστοιχίας, καθώς και την εγκατάσταση υποσταθμών και ανεμογεννητριών.

Οι στόχοι εντοπίζονται στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Chief Operating Officer της Saipem, Gianalberto Secchi  αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία, τονίζοντας ότι: «Η συμφωνία με τη Seaway7 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για να προσφέρουμε μια πιο ανταγωνιστική πρόταση στους πελάτες μας σε ορισμένα ολοκληρωμένα σταθερά αιολικά έργα. Μαζί, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα πλήρες σύνολο υπηρεσιών για αιολικά πάρκα σύμφωνα με τη στρατηγική της Saipem για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ανάπτυξης σε έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές».

Παράλληλα, η συνεργασία αναμένεται να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των στρατηγικών σχεδιασμού και εκτέλεσης και για την εξασφάλιση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων πλοίων και ναυπηγείων.

Ο Stuart Fitzgerald, Διευθύνων Σύμβουλος της Seaway7 τόνισε ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Saipem, με μεγάλο έργο στην αγορά. Δουλεύοντας μαζί, θα είμαστε σε θέση για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά συμπληρωματικά στοιχεία και δυνατότητες για τη δημιουργία διαφοροποιημένων τεχνικών λύσεων και την περαιτέρω βελτιστοποίηση της εκτέλεσης του έργου. Είναι σημαντικό ότι η ενισχυμένη προσφορά θα επεκτείνει επίσης τη δυνητική αγορά για ευκαιρίες EPCI μέσω του συνδυασμένου στόλου και των εμπειρογνωμόνων μας»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης