Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό project 1,1 GW σχεδιάζουν Galileo και Hope Group ανοιχτά της Ιταλίας

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό project 1,1 GW σχεδιάζουν Galileo και Hope Group ανοιχτά της Ιταλίας
Στην παρούσα φάση, η κοινοπραξία ολοκληρώνει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες

Η πανευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Galileo και η Hope Group έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση  για την ανάπτυξη ενός πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου ισχύος 1.100 MW στην Αδριατική Θάλασσα, ανοιχτά της Ιταλίας.

Πρόκειται για το έργο Barium Bay και ο σχεδιασμός απαιτεί την εγκατάσταση 74 στροβίλων των 15 MW, που θα είναι σε θέση να πιάσουν ταχύτητες επαρκείς για να παράγουν πάνω από 3 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, αντιπροσωπεύοντας την ετήσια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιταλικά νοικοκυριά

Στην παρούσα φάση, η κοινοπραξία ολοκληρώνει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες, με στόχο να καταθέσει την αίτησή της για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) εντός του καλοκαιριού του 2023.

Ο Ingmar Wilhelm, Διευθύνων Σύμβουλος της Galileo υπογράμμισε τη σημασία της Αδριατικής Θάλασσας, η οποία προσφέρει μια σειρά βασικών σταθερών, που καθιστούν τα πλωτά υπεράκτια αιολικά έργα εξαιρετικά ελκυστικά για την Ιταλία. Αυτά είναι οι καλές ταχύτητες του ανέμου και μεγάλες περιοχές που προσφέρουν την δυνατότητα κατάλληλων συνδέσεων στο εθνικό δίκτυο.

Ο Michele Scoppio, Διευθύνων Σύμβουλος της Hope Group εξέφρασε την χαρά του για αυτές τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι: «Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει τις ικανότητες που αναπτύξαμε στην ιταλική υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας»

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ιταλία διαθέτει ένα το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Beleolico, συνολικής ισχύος 30 MW και εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης