TotalEnergies: Κοινοπραξία με την Simply Blue για πλωτό αιολικό ισχύος 1 GW στη Κέλτικη θάλασσα

TotalEnergies: Κοινοπραξία με την Simply Blue για πλωτό αιολικό ισχύος 1 GW στη Κέλτικη θάλασσα
Μέχρι το 2027 θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις

H TotalEnergies και η Simply Blue Group σχημάτισαν μια κοινοπραξία, εξασφαλίζοντας ναυτική άδεια για την πρώτη πλωτή υπεράκτια ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στην Ουαλία.

Το προγραμματισμένο έργο επίδειξης Erebus ισχύος 100 MW, νότια του Pembroke Dock στην Κελτική Θάλασσα, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Blue Gem Wind αναμένει να αναπτύξει την τεχνολογία WindFloat της Principle Power και στοχεύει να κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις μέχρι το 2027.

Η στροφή στις ΑΠΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράδειγμα της Total είναι ενδεικτικό της γενικότερης πράσινης φιλοσοφίας που έχει καλλιεργήσει σε ρυθμό επιταχυνόμενο η ενεργειακή κρίση.  Οι μεγάλες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες ενισχύουν τις επενδύσεις τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς στοχεύουν να απαλλαγούν από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Οι Oil Majors μάλιστα στρέφουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, όπου διαθέτουν την τεχνογνωσία, αλλά και τα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσουν και να αναπτύξουν υπεράκτια αιολικά πάρκα, μια βιομηχανία που εκτιμάται ότι θα προσελκύσει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Η TotalEnergies διαθέτει 6 GW υπεράκτιων αιολικών έργων υπό ανάπτυξη και κατασκευή, εκ των οποίων τα 2 GW προβλέπεται να τεθούν σε παραγωγή έως το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης