Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στους 57 οι νεκροί της Εθνικής Τραγωδίας μέχρι τώρα

Στους 57 οι νεκροί της Εθνικής Τραγωδίας μέχρι τώρα
Χωρίς τέλος οι δραματικές εξελίξεις της ταυτοποίησης των απωλεσθέντων
Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με μία εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β’, Κωνσταντία Δημογλίδου, εκ των τραυματιών, 48 παραμένουν για νοσηλεία. Έξι άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Oι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι 56 και, όπως επισήμανε η κα Δημογλίδου, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος επιβάτης του τρένου να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού συνεχίζεται. Γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, το πρώτο της δεύτερης θέσης, και το βαγόνι – εστιατόριο. Οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες, καθώς τμήματα του συρμού παραμένουν άμορφες μάζες, εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ταυτοποίηση με DNA

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας ξεκαθάρισε πως όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Την ταυτοποίηση έχουν αναλάβει τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ «κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία», πρόσθεσε η κα Δημογλίδο

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/society/562303060/tragodia-sta-tempi-57-nekroi-kai-56-agnooymenoi-episimi-enimerosi/


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης