Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει την στρατηγική της ενόψει εκλογών - Που θα εστιάσει

Η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει την στρατηγική της ενόψει εκλογών - Που θα εστιάσει
H οικονομία θα αποτελέσει πλέον τη ναυαρχίδα του προεκλογικού αγώνα

Σε δύο μήνες –το αργότερο– από σήμερα η χώρα θα πάει σε εκλογές υπό τη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών. Το πρώτο και αυτονόητο είναι πως μέχρι τότε οι πολίτες, που διαδήλωσαν χθες μαζικά σε όλη τη χώρα, πρέπει να πάρουν απαντήσεις στο ερώτημα γιατί συνέβη αυτό το τρομερό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Από εκεί και πέρα ένα τόσο τραγικό γεγονός εκ των πραγμάτων αλλάζει τα πάντα και στην προεκλογική περίοδο, καθώς η πολιτική πραγματικότητα προ του δυστυχήματος μοιάζει πλέον ξεπερασμένη.

Το εγκληματικό λάθος του σταθμάρχη είναι δεδομένο, αλλά δεν μπορεί να βάλει κάτω από το χαλί τις υπαρκτές πολιτικές ευθύνες, όπως η καθυστέρηση στο σύστημα τηλεασφάλειας. Αυτή η σημαντική πτυχή αδυνατίζει ένα από τα πιο ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης, την ψηφιοποίηση του κράτους, καθώς τα τρένα λειτουργούσαν υπό τις ίδιες συνθήκες όπως πριν από 50 χρόνια.

Τούτο δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει να μιλάει για τα πολύ σημαντικά άλματα που έγιναν σε αυτόν τον τομέα, αλλά νομοτελειακά δεν μπορεί αυτό το θέμα να είναι στην προμετωπίδα.Έμπειρες πηγές αναφέρουν πως η οικονομία θα αποτελέσει πλέον τη ναυαρχίδα του προεκλογικού αγώνα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης