Επικαιρότητα

Τραγωδία στα Τέμπη: Πού στρέφονται οι έρευνες

Τραγωδία στα Τέμπη: Πού στρέφονται οι έρευνες
Οι απολογίες και των τριών πιθανολογείται ότι θα δοθούν στους δύο εφέτες ανακριτές που θα επιλεγούν σήμερα από την ολομέλεια του εφετείου

Νέος κύκλος κατηγορουμένων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη άνοιξε χθες από τις εισαγγελικές αρχές που διερευνούν τα αίτια και αναζητούν τους υπευθύνους της τραγωδίας, με την άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων κατά τριών ακόμη προσώπων. Από την ανακριτική διαδικασία, που έχει «τρέξει» με γρήγορους ρυθμούς έως τώρα, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τρεις σιδηροδρομικούς που είχαν άμεση εμπλοκή με τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Με βάση τα δεδομένα της ανάκρισης, εις βάρος και των τριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τη βαρύτατη κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξης έως ισόβια. Επίσης ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονίες κατά συρροήν από αμέλεια, τόσες όσα τα θύματα της τραγωδίας, και για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό για τους τραυματίες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης