Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Στο τραπέζι των συζητήσεων το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο τραπέζι των συζητήσεων το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας
Για κάθε χώρα θα υπάρξουν νέοι ποσοτικοί κανόνες

Τέλος στα έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών βάζει η Κομισιόν από το 2024, καθώς όλες οι χώρες-μέλη θα πρέπει να ακολουθούν μια «κλειδωμένη» πορεία σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες. Σημαντικό  διήμερο επαφών για τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών, με δεδομένο ότι σήμερα και αύριο θα συζητήσουν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του 2024 για τη δημοσιονομική πολιτική, καθώς τελειώνει η ρήτρα διαφυγής αλλά  θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το νέο  Σύμφωνο Σταθερότητας που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια.

Για κάθε χώρα θα υπάρξουν νέοι ποσοτικοί κανόνες, ανάλογα βέβαια και με τις ιδιαιτερότητες του χρέους της, οι οποίοι θα πρέπει να είναι κάτω από την ομπρέλα των βασικών κανόνων για έλλειμα μικρότερο του 3% και χρέος έως 60% του ΑΕΠ. 

Από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα βρεθεί  στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Για το θέμα των κατευθύνσεων για την άσκηση και τον συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής το 2024 αναμένεται επίσης να εκδοθεί σχετική δήλωση. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης