Τελευταία Νέα

Ecoenergy: Έλαβε τα 30 εκατ. ευρώ από την RGreen Invest - Στόχος οι ΑΠΕ σε Βρετανία και Ευρώπη

Ecoenergy: Έλαβε τα 30 εκατ. ευρώ από την RGreen Invest - Στόχος οι ΑΠΕ σε Βρετανία και Ευρώπη
Η συγκεκριμένη επένδυση θα επιτρέψει στην Econergy να αναπτύξει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης Econergy Renewable Energy έλαβε 30 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη της RGreen Invest.

Όπως αναμεταδίδει το renewsbiz, το συγκεκριμένο ποσό είναι μέρος της συνολικής επένδυσης ιδίων κεφαλαίων της RGreen Invest ύψους 87,5 εκατ. ευρώ. Η αρχική δόση των 50 εκατ. ευρώ παραδόθηκε μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και η τελική δόση των 7,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα επιτρέψει στην Econergy να αναπτύξει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να συνεχίσει την επέκταση των αγωγών της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, με την εταιρεία να έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο Eyal Podhorzer, διευθύνων σύμβουλος της Econergy δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας με την RGreen Invest για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Econergy στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αυτή η νέα δόση του μετοχικού κεφαλαίου θα μας βοηθήσει να επεκτείνουμε τα έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη στις αγορές ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ. Πραγματοποιούμε ισχυρή πρόοδο στην ανάπτυξη των εκκρεμών έργων μας σε όλη την Ευρώπη και αναμένουμε να δούμε έσοδα από συνδεδεμένα έργα ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους».

Ο Olivier Guillaume, επικεφαλής επενδύσεων της RGreen Invest, πρόσθεσε: «Βλέπουμε τη μακροπρόθεσμη σχέση μας με την Econergy να ενισχύεται μέσω της εκπλήρωσης αυτής της συμφωνίας. Δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση έργων υποδομής που σχετίζονται με την προσαρμογή και τον μετριασμό στην κλιματική αλλαγή, ανταποκρινόμαστε σε μια σταθερά αυξανόμενη όρεξη επενδυτών που επιδιώκουν να απελευθερώσουν τα χαρτοφυλάκια τους και να επενδύσουν στην ενεργειακή μετάβαση και που έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να προσφέρουμε αξία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης