Τελευταία Νέα

Άλμα στα 24 εκατ. ευρώ η κερδοφορία της ABO Wind το 2022

Άλμα στα 24 εκατ. ευρώ η κερδοφορία της ABO Wind το 2022
Η εταιρεία αναπτύσσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.
Σχετικά Άρθρα

Υψηλή ήταν η κερδοφορία για την ABO Wind το 2022 στα 24 εκατ. ευρώ έναντι 14 το 2021. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε σε 231 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 127 εκατ. ευρώ το 2021. Η συνολική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στα αποθέματα εκτός από τις πωλήσεις, έφτασε τα 308 εκατ. ευρώ, έναντι 187,5 εκατ. ευρώ το 2021.

Το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης του Ομίλου έχει αυξηθεί το 2022 και περιλαμβάνει έργα συνολικής ισχύος περίπου 21 GW. Τα υπό ανάπτυξη έργα αιολικής, ηλιακής ενέργειας και μπαταριών κατανέμονται σε 16 χώρες, με σαφή εστίαση στην Ευρώπη. Επιπλέον, η ABO Wind δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική, τον Καναδά και την Αφρική. Αυτός ο αγωγός ανάπτυξης των 21 GW περιλαμβάνει μόνο έργα για σύνδεση στο δίκτυο. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Και το πράσινο υδρογόνο

Παράλληλα, για πρώτη φορά, η ABO Wind θα συνδυάσει ένα αιολικό πάρκο με την παραγωγή και χρήση πράσινου υδρογόνου: Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων και Μεταφορών χρηματοδοτεί το έργο Hünfeld-Michelsrombach με περίπου δώδεκα εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Καινοτομίας στην Τεχνολογία Υδρογόνου και Κυψελών Καυσίμου. Η γραμμή χρηματοδότησης συντονίζεται από την NOW GmbH και υλοποιείται από την Project Management Jülich (PtJ).

«Ασχολούμαστε εντατικά με το υδρογόνο εδώ και περίπου δέκα χρόνια και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιήσουμε το πρώτο μας έργο», λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ABO Wind, Dr. Jochen Ahn. Στο βιομηχανικό πάρκο "Hessisches Kegelspiel" στο Hünfeld, η ABO Wind σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία μιας ανεμογεννήτριας και ενός ηλεκτρολύτη με σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου για φορτηγά και λεωφορεία. Η αίτηση έγκρισης για την ανεμογεννήτρια με εγκατεστημένη ισχύ 4,8 μεγαβάτ έχει ήδη υποβληθεί. Ο ηλεκτρολύτης θα σχεδιαστεί αρχικά για ισχύ 5 μεγαβάτ. Μετά από πέντε χρόνια, προγραμματίζεται η επέκτασή του σε 7,5 μεγαβάτ για να καλύψει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης