Ενέργεια

Η EDF σχεδιάζει να διατηρήσει την πυρηνική παραγωγή παρά τις ρωγμές σε αντιδραστήρες

Η EDF σχεδιάζει να διατηρήσει την πυρηνική παραγωγή παρά τις ρωγμές σε αντιδραστήρες

Θα διατηρήσει τον στόχο παραγωγής ενέργειας για το 2023 μεταξύ 300 Terawatt-hours (TWh) και 330 TWh φέτος

 

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας EDF αναμένει να διατηρήσει την πρόβλεψή της για την πυρηνική παραγωγή για το 2023, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε από την υπηρεσία παρακολούθησης πυρηνικής ασφάλειας ASN να επιθεωρήσει περισσότερες συγκολλήσεις σωλήνων για ρωγμές, ανέφεραν δύο πηγές σύμφωνα με το Reuters.

Το σχέδιο εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από την εποπτική αρχή, την οποία η EDF ελπίζει να λάβει αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσαν οι πηγές.
Η προτεινόμενη αναθεώρηση της EDF θα ενσωματώσει τους ελέγχους συγκόλλησης σε ήδη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας αντιδραστήρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πρόσθετη διακοπή, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτό θα επιτρέψει στην EDF να διατηρήσει τον στόχο παραγωγής ενέργειας για το 2023 μεταξύ 300 Terawatt-hours (TWh) και 330 TWh φέτος.

Επιθεώρηση

Αυτό έρχεται αφού η ASN την περασμένη εβδομάδα διέταξε την EDF να αναθεωρήσει τη στρατηγική επιθεώρησης και επισκευής της μετά την ανακάλυψη τριών επιπλέον ρωγμών σε πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Οι ρωγμές που εντοπίστηκαν πρόσφατα είχαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του ομίλου κοινής ωφελείας να διατηρήσει τους στόχους παραγωγής του ένα χρόνο μετά τα προβλήματα διάβρωσης που οδήγησαν σε παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του αντιδραστήρα και οδήγησαν την παραγωγή ενέργειας σε χαμηλά 30 ετών.

«Σε περίπτωση που η ASN αποδεχτεί το σχέδιο που προτείνει η EDF, ο στόχος παραγωγής των 300 έως 330 TWh θα διατηρηθεί», δήλωσε μια από τις πηγές στο Reuters.Το ενημερωμένο πρόγραμμα ελέγχων και επισκευών είναι "σχεδόν το ίδιο" με το προηγούμενο, αν και περιλαμβάνει πλέον την κατά προτεραιότητα επαλήθευση συγκολλήσεων σωλήνων που είχαν ήδη επισκευαστεί όταν κατασκευάστηκαν οι αντιδραστήρες, είπε η δεύτερη πηγή.

Εκπρόσωπος της ASN είπε ότι ο επόπτης επανεξετάζει το ενημερωμένο σχέδιο της EDF, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης