Επικαιρότητα

Πολυνομοσχέδιο: Οι 16 παρεμβάσεις για ρυθμίσεις οφειλών, διαγραφές προστίμων, διευκολύνσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Πολυνομοσχέδιο: Οι 16 παρεμβάσεις για ρυθμίσεις οφειλών, διαγραφές προστίμων, διευκολύνσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Ανοίγει από τις 3 Απριλίου η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Νομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών στην Eφορία και τους ΟΤΑ καθώς και νέες ευνοικότερες παρεμβάσεις στη φορολογία των μερισμάτων για τους μετόχους των ναυτιλιακών εταιριών, με διαγραφές προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις, Μητρώο Ακινήτων με αυτόματη συμπλήρωση Ε9 αλλά και αλλαγές στο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και στις υποχρεώσεις των συμβολαιογράφων, κατέθεσε στη Βουλή χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα:

1. Ρυθμίσεις οφειλών: Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων ενώ θεσπίζεται νέο σχήμα 36-72 δόσεων για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν από την ενεργειακή κρίση. Το νέο πλαίσιο εξόφλησης παλαιών και νέων οφειλών προς την Εφορία θα τρέξει από τον Απρίλιο.

2. Οφειλές σε ΟΤΑ: Ρύθμιση των οφειλών προς τους δήμους σε 36 έως και 72 δόσεις και αναβίωση του παλιού προγράμματος των 100 δόσεων για όσους την έχασαν.

3. Κατάργηση προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος: Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ αν πρόκειται για μισθωτό, συνταξιούχο ή εισοδηματία ή των 250-500 ευρώ αν πρόκειται για επιτηδευματία ή αγρότη για εκπρόθεσμες μηδενικές, πιστωτικές και χρεωστικές έως 100 ευρώ φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης