Ενέργεια

Granholm (ΗΠΑ): Σε χαμηλό 40ετίας τα στρατηγικά αποθέματα - Θα χρειαστούν χρόνια να επανέλθουν

Granholm (ΗΠΑ): Σε χαμηλό 40ετίας τα στρατηγικά αποθέματα - Θα χρειαστούν χρόνια να επανέλθουν
Φέτος, θα είναι δύσκολο για εμάς να εκμεταλλευτούμε αυτή τη χαμηλή τιμή, είπε η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters
Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ξαναγεμίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα Στρατηγικά Αποθέματα Πετρελαίου, είπε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm την Πέμπτη 23/3, αφού οι πωλήσεις που αποφάσισε ο πρόεδρος Joe Biden πέρυσι ώθησαν το απόθεμα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
«Φέτος, θα είναι δύσκολο για εμάς να εκμεταλλευτούμε τη χαμηλή τιμή», είπε η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm ΗΠΑ σε ακρόαση στο Κογκρέσο.

«Αλλά θα συνεχίσουμε να αναζητούμε αυτή τη χαμηλή τιμή στο μέλλον, γιατί θέλουμε να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από τους φορολογούμενους».
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden είπαν ότι θέλουν να αναπληρώσουν τα αποθέματα, μετά την περσινή ιστορική πώληση των 180 εκατομμυρίων βαρελιών, (περίπου στα 94 δολάρια το βαρέλι),  όταν η τιμή του πετρελαίου θα είναι σταθερά γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate WTI μειώθηκε σε περίπου 70 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για την οικονομία εν μέσω κρίσεων σε πολλές τράπεζες.

Το τμήμα ενέργειας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι προχωρά με πώληση 26 εκατομμυρίων βαρελιών από το SPR που είχε εντολή από το Κογκρέσο τα προηγούμενα χρόνια για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Η Granholm είπε ότι η πώληση, στην οποία το πετρέλαιο θα παραδοθεί από την 1η Απριλίου έως τις 20 Ιουνίου, και η συντήρηση στο απόθεμα σε δύο τοποθεσίες, θα δυσκολέψουν την επαναγορά πετρελαίου φέτος.
Είπε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα αποθέματα στο επίπεδο που ήταν πριν από την πώληση των 180 εκατομμυρίων βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης