Τελευταία Νέα

Γερμανία: Oι πωλήσεις οικιακών μπαταριών αναμένεται να αυξηθούν κατά 59% φέτος

Γερμανία: Oι πωλήσεις οικιακών μπαταριών αναμένεται να αυξηθούν κατά 59% φέτος

Τα γερμανικά νοικοκυριά έχουν εγκαταστήσει 2,65 εκατομμύρια ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα οροφής που παράγουν ενέργεια στο σπίτι

 

Οι γερμανικές πωλήσεις μπαταριών για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας στο σπίτι ενδέχεται να αυξηθούν κατά 59% φέτος καθώς περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερο, ανανεώσιμο και πιο αξιόπιστο τροφοδοτικό, ανακοίνωσε την Τρίτη η βιομηχανική ένωση BVES.

«Αναμένουμε να σπάσουμε το επίπεδο του 1 εκατομμυρίου μονάδων το 2023», ανέφερε η BVES, παρουσιάζοντας μια μελέτη ανάθεσης της βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε από την συμβουλευτική ομάδα 3Energie Consulting.
Προέβλεψε πωλήσεις 385.000 μονάδων, προσθέτοντας στις 650.000 στο τέλος του 2022 και ανεβάζοντας το σύνολο σε 1.035.000.

Τα γερμανικά νοικοκυριά έχουν εγκαταστήσει 2,65 εκατομμύρια ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα στον τελευταίο όροφο που παράγουν ενέργεια στο σπίτι. Ωστόσο, πριν διατεθούν οικιακές μπαταρίες για την αποθήκευση της ενέργειας, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ πήγαινε αποκλειστικά στο δίκτυο.
Περισσότερες οικογένειες, συνήθως σε μονοκατοικίες, αγοράζουν τώρα μπαταρίες καθώς γίνονται φθηνότερες.

Αύξηση τζίρου

Ο κύκλος εργασιών του κλάδου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 25% από έτος σε έτος σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, από 2,4 δισεκατομμύρια το 2022, όταν είχαν αυξηθεί κατά 85%, σύμφωνα με την παρουσίαση της 3Energie.

Οι πωλήσεις οδηγούνται επίσης από τις υψηλές τιμές ενέργειας μετά το κλείσιμο του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη δυτική Ευρώπη, τις επιθυμίες των ιδιοκτητών για ανεξαρτησία από κεντρικούς προμηθευτές και την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία μπορούν να χρεωθούν με ισχύ που παράγεται στο σπίτι.

«Αυτοί οι παράγοντες θα παραμείνουν αμετάβλητοι, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επέκταση της ανάπτυξης· οι εγκαταστάσεις παραγωγής έχουν επεκταθεί», δήλωσε η εταιρεία συμβούλων για το 2023.

Υπάρχει επίσης συνέργεια μεταξύ των διαφόρων εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημείωσε. Περίπου το 40% των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν ηλιακές μπαταρίες χρησιμοποιούν επίσης ηλεκτρικές αντλίες για την παροχή θέρμανσης στο σπίτι, πολλά συμπληρώνονται από μια μονάδα αποθήκευσης buffer και το 36% από αυτά διαθέτουν επίσης ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Οι συνολικές πωλήσεις στο τμήμα των νοικοκυριών, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αντλίες θερμότητας και αποθήκευση buffer, αυξήθηκαν κατά 61% το 2022 στα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 45% φέτος στα 10,3 δισεκατομμύρια, είπε, σημειώνοντας ότι η στενή προσφορά εργασίας για την εγκατάσταση του υλικού ήταν πρόβλημα.

Οι κορυφαίοι πωλητές οικιακών μπαταριών στη Γερμανία περιλαμβάνουν την sonnen, που ανήκει στη Shell , Solarwatt, E3/DC, Senec, LG Chem και Tesla.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης