Τελευταία Νέα

Ποιό είναι το πράσινο νησί Terceira που ενσωματώνει όλα τα συστήματα ΑΠΕ

Ποιό είναι το πράσινο νησί Terceira που ενσωματώνει όλα τα συστήματα ΑΠΕ

Το καινοτόμο λογισμικό και η προσωρινή μνήμη ισχύος με ισχύ 15 μεγαβάτ αυξάνουν το μερίδιο της πράσινης ενέργειας ενώ βελτιώνουν την ευελιξία και την ανθεκτικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η Siemens Smart Infrastructure και οι κατασκευαστές αποθήκευσης Fluence παρέδωσαν το σύστημα αποθήκευσης στο νησί Terceira των Αζορών στον πορτογαλικό πάροχο ενέργειας EDA (Electricidade dos Açores) σύμφωνα με το RV Europe. Με τον έξυπνο συνδυασμό λογισμικού για την προβολή κατανάλωσης και παραγωγής ενέργειας και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών με ισχύ 15 μεγαβάτ, περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική ενέργεια ή τα φωτοβολταϊκά μπορεί πλέον να ενσωματωθεί αξιόπιστα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερους από 3.600 τόνους ετησίως στο μέλλον.


Ενσωμάτωση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο

Το έργο στις Αζόρες δείχνει πώς μπορεί να επιτευχθεί η σταθερή επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ενσωμάτωσή τους στο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. «Η τεχνογνωσία στο συνδυασμό λογισμικού και υλικού παίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση», λέει η Sabine Erlinghagen, Διευθύνουσα Σύμβουλος Grid Software στη Siemens. Το σύστημα του Fluence θα παρέχει επίσης ισχύ και είναι ικανό να ξεκινήσει την τροφοδοσία ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Μίγμα αιολικής, υδροηλεκτρικής και γεωθερμικής ενέργειας

Οι Αζόρες αποτελούνται από εννέα απομονωμένα αυτόνομα ενεργειακά συστήματα με υψηλές δυνατότητες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως αιολικές, υδροηλεκτρικές και γεωθερμικές πηγές. Η πρόκληση ήταν να καταστεί δυνατή η ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, ακόμη και με υψηλές διακυμάνσεις τροφοδοσίας και ζήτησης. Ο στόχος είναι μια πιο ασφαλής παροχή ρεύματος για τον πληθυσμό με ένα σταθερά αυξανόμενο μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας έως και 50%. (nhp/mfo)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης