Ενέργεια

Συμφωνία Ιράκ - TotalEnergies: Η Βαγδάτη κρατά μερίδιο 30% στο τριπλό ενεργειακό έργο των 27 δισεκ. δολαρίων

Συμφωνία Ιράκ - TotalEnergies: Η Βαγδάτη κρατά μερίδιο 30% στο τριπλό ενεργειακό έργο των 27 δισεκ. δολαρίων

Η Βαγδάτη μείωσε τις απαιτήσεις στο μερίδιο που ζητούσε στο 30% τελικό, στο ενεργειακό έργο της TotalEnergies στο Ιράκ, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Reuters

Η Βαγδάτη κατέληξε σε συμφωνία να κατέχει μερίδιο 30% στο έργο της TotalEnergies ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράκ, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters.
Η συμφωνία υπογράφηκε το 2021 με  την TotalEnergies για την κατασκευή τεσσάρων έργων πετρελαίου, φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με αρχική επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο νότιο Ιράκ για 25 χρόνια.

Ωστόσο, υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω ασφυμφωνιών και διαφωνιών μεταξύ εταιρίας και Ιρακινών πολιτικών για τους όρους.
Η απαίτηση του Ιράκ για μερίδιο 40% στο έργο ήταν ένα βασικό σημείο εμπλοκής, καθώς η TotalEnergies θέλει πλειοψηφικό μερίδιο.
Η συμφωνία για μείωση του μεριδίου στο 30% επετεύχθη μετά από συναντήσεις στη Βαγδάτη τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε καλά ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο.
«Η συμφωνία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εντός ημερών», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ, ενώ η TotalEnergies δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης