Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Μείωση κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια  για το αργό την περασμένη εβδομάδα στα 470 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού, βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 470 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμαμειώθηκαν κατά 970.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 198.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Τα ποσοστά χρήση διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 222,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 113,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 0,4 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

Περί τις 19:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 80,46 δολάρι το βαρέλι καταγράφοντας απώλειες 0,36% και το brent υποχωρούσε 0,12% στα 84,90 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης