Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σαουδική Αραβία: Χρηματοδοτεί με 240 εκατ. δολάρια υδροηλεκτρικό έργο 800 MW στο Πακιστάν

Σαουδική Αραβία: Χρηματοδοτεί με 240 εκατ. δολάρια υδροηλεκτρικό έργο 800 MW στο Πακιστάν
Το συγκρότημα υδροηλεκτρικής ενέργειας θεωρείται απαραίτητο έργο για την ενεργειακή ασφάλεια του Πακιστάν
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Παρασκευή 7/4 ότι θα παράσχει δάνειο 240 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συγχρηματοδότηση της κατασκευής του φράγματος Mohmand στο Πακιστάν.
Το συγκρότημα υδροηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, θεωρείται απαραίτητο έργο για την ενεργειακή ασφάλεια του Πακιστάν, καθώς και κρίσιμο για τη βιώσιμη παροχή νερού για τη γεωργία και την ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς και για την ανθεκτικότητα στις πλημμύρες.
Το φράγμα Mohmand είναι ένα έργο πολλαπλών χρήσεων που θα παρέχει 800 MW ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και θα επιτρέψει την άρδευση 6.773 εκταρίων γης.
Το έργο θα αυξήσει την έκταση καλλιέργειας στην περιοχή από 1.517 εκτάρια σε 9.227 εκτάρια, βοηθώντας την επισιτιστική ασφάλεια του Πακιστάν.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει μια κρίση που έχει πιέσει τα συναλλαγματικά του αποθέματα.

Το δάνειο, που συγχρηματοδοτείται με τη βοήθεια του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC), της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης (IDB) και του Kuwait Fund for Arab Economic Development, θα βοηθήσει το έθνος να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις παρέχοντας -χρειάστηκε ένεση ξένου νομίσματος στη χώρα.
Το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας (SFD) υπήρξε βασικός εταίρος για το Πακιστάν και έχει χρηματοδοτήσει 41 αναπτυξιακά έργα και προγράμματα στη χώρα, ύψους περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Επιπλέον, η SFD παρείχε παράγωγα πετρελαίου αξίας άνω των 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2019 και 2023 για τη στήριξη της οικονομίας του Πακιστάν.
Το Πακιστάν διαθέτει επί του παρόντος ένα μείγμα δυναμικότητας παραγωγής κυρίως θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Θεωρητικά, αυτό είναι αρκετό.

Ωστόσο, η έλλειψη κεφαλαίων σημαίνει ότι η χώρα δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει πλήρως την ικανότητα των ενεργειακών της πηγών.

Κατά συνέπεια, υπήρξαν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση ενέργειας είναι υψηλή.
Το έργο Mohmand Dam θα βοηθήσει το Πακιστάν να μετριάσει αυτό το πρόβλημα.

Το φράγμα Mohmand είναι ένα ουσιαστικό έργο για το Πακιστάν. Θα βοηθήσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, θα παρέχει βιώσιμα αποθέματα νερού για τη γεωργία και την ανθρώπινη κατανάλωση και θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις πλημμύρες.
Το δάνειο από τη Σαουδική Αραβία, μαζί με την υποστήριξη άλλων διεθνών οργανισμών, θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η επιτυχία αυτού του κρίσιμου έργου υποδομής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης