Επικαιρότητα

Κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Δικαιοσύνης για το Εθνικό κόμμα Έλληνες

Κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Δικαιοσύνης για το Εθνικό κόμμα Έλληνες
Δεν είναι μόνο ο κ. Τζανερίκος που ενίσταται, απλά είναι ο μόνος προς το παρόν που βγήκε δημοσίως να το πει
Σε δύσκολο κλοιό μπαίνει η κυβέρνηση λίγο πριν το Πάσχα για ένα ζήτημα που φαινομενικά φαίνεται μικρό αλλά στην ουσία είναι πολύ σημαντικό για την επ’ αύριο των εκλογών.
Μιλάμε για το θέμα της επιπρόσθετης νομικής παρέμβασης που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών για το κόμμα Κασιδιάρη αλλά και τις αντιδράσεις του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου απέναντι στην κυβέρνηση.

Υπάρχουν και άλλοι σαν τον κ. Τζανερίκο

Οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον Άρειο Πάγο θεωρούνται από αρκετούς δικαστικούς, καθαρή εμπλοκή του Μαξίμου στο αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης και δεν είναι μόνο ο κ. Τζανερίκος που ενίσταται, απλά είναι ο μόνος προς το παρόν που βγήκε δημοσίως να το πει.

Γιατί μίλησαν οι συνταγματολόγοι

Το γεγονός ότι βγήκαν κάποιοι συνταγματολόγοι να υπερασπιστούν την κυβερνητική παρέμβαση, ακόμα και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ (Αλιβιζάτος, Βενιζέλος) που εργάστηκαν για τον αρχικό νόμο, δεν μπορεί να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα.
Η παρέμβασή του κρίνεται από δικαστικούς κύκλους ως μία προσπάθεια να μην ακυρωθεί ο νόμος του και άρα το προσωπικό τους κύρος ενώ θέλουν να οδηγηθούμε σε τελική απόφαση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όχι απλά σε μία διευρυμένη επιτροπή δικαστικών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης