Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Novatek το μερίδιο της Shell στο Sakhalin-2 έναντι 1,2 δισ.

Στη Novatek το μερίδιο της Shell στο Sakhalin-2 έναντι 1,2 δισ.
Το Sakhalin-2, στην ανατολική Ρωσία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και πετρελαίου στη χώρα

Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε χθες (12/4) την πώληση του μεριδίου της Shell στο project πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-2 στη Novatek, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης, η Novatek θα αγοράσει το 27,5% των μετοχών της Shell στη Sakhalin-2 έναντι 94,8 δισ., ρουβλίων (περίπου 1,2 δισ., δολ.)

Το Sakhalin-2, στην ανατολική Ρωσία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και πετρελαίου στη χώρα. Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι κύριοι εταίροι στο έργο ήταν η Gazprom, με μερίδιο 50%, η Shell, με μερίδιο 27,5%, η Mitsui, με μερίδιο 12,5%, και η Mitsubishi, με μερίδιο 10%. Η Shell, ωστόσο, ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το Sakhalin-2 στη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Sakhalin-2 περιλαμβάνει την ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου Piltun-Astokhskoye και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Lunskoye στην νήσο Sakhalin στη Θάλασσα Okhotsk, στη ρωσική Άπω Ανατολή, και συναφείς υποδομές στην ξηρά.

Τα δύο κοιτάσματα περιέχουν περίπου 1.200 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (18 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου. σε 9,6 εκατομμύρια τόνοι υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως και περίπου 180.000 βαρέλια ημερησίως (29.000 m3/d) πετρελαίου αναμένεται να παραχθούν.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης