Ενέργεια

Shell: Ξεκινά εργασίες και για φυσικό αέριο στο κοίτασμα Pierce στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας

Shell: Ξεκινά εργασίες και για φυσικό αέριο στο κοίτασμα Pierce στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας
Το αέριο θα αποσταλεί μέσω υποθαλάσσιων αγωγών που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα και το πετρέλαιο θα μεταφέρεται με δεξαμενόλοιο, σύμφωνα με το Reuters
Η Shell Plc ανακοίνωσε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων της στο κοίτασμα Pierce στην Κεντρική Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από αναβάθμιση για να επιτρέπεται η παραγωγή φυσικού αερίου στην τοποθεσία μετά από χρόνια που παράγει μόνο πετρέλαιο, όπως μεταφέρει το Reuters.
Η Pierce είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Shell, η οποία κατέχει το 92,5% της επιχείρησης, και της Ithaca Energy που κατέχει το υπόλοιπο.

Η μέγιστη παραγωγή στο κοίτασμα αναμένεται να φθάσει τα 30.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, ανέφερε σε δήλωσή της η ενεργειακή εταιρεία, η οποία είναι υπερδιπλάσια από την παραγωγή πριν από την ανάπλαση, με περισσότερο αέριο να παράγεται από πετρέλαιο.
Σημαντικές τροποποιήσεις έγιναν στο πλωτό πλοίο παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO) Haewene Brim, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή υδρογονανθράκων στο πεδίο Pierce, είπε η Shell.

Το FPSO, που ανήκει και λειτουργεί από την Bluewater, είχε σταματήσει την παραγωγή τον Οκτώβριο του 2021 για να καταστεί δυνατή η αναβάθμιση του πεδίου.
Ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου είπε ότι εγκαταστάθηκε επίσης μια νέα υποθαλάσσια γραμμή εξαγωγής φυσικού αερίου, η οποία συνδέεται με το σύστημα αγωγών SEGAL, που φέρνει αέριο στην ξηρά στο St Fergus, βόρεια του Aberdeen.
Το αέριο θα αποσταλεί μέσω υποθαλάσσιων αγωγών που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα και το πετρέλαιο θα μεταφέρεται με δεξαμενόπλοιο, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης