Τελευταία Νέα

Νέα μελέτη: Η Σκωτία «βλέπει» μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες στις ΑΠΕ

Νέα μελέτη: Η Σκωτία «βλέπει» μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες στις ΑΠΕ
Το Supply Chain Impact Statement είναι μια ετήσια έκθεση των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εργάζονται στον βιομηχανικό κλάδο των ΑΠΕ.

Mια τρομερή οικονομική ευκαιρία «βλέπει» στις ΑΠΕ η Σκωτία, σύμφωνα με νέα μελέτη. Στην τέταρτη έκδοση του Supply Chain Impact Statement της Scottish Renewables, το 89% των επιχειρήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η μεγαλύτερη οικονομική ευκαιρία για τη Σκωτία, ενώ το 94% δήλωσε ότι έχει επενδύσει στην τεχνική κατάρτιση.

Επιπλέον, το 83% δήλωσε ότι έχει προσλάβει νέους υπαλλήλους ως αποτέλεσμα ευκαιριών στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το Supply Chain Impact Statement είναι μια ετήσια έκθεση των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εργάζονται στον βιομηχανικό κλάδο των ΑΠΕ.

Η Emma Harrick, Επικεφαλής Ενεργειακής Μετάβασης και Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Scottish Renewables, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η βιομηχανία μας υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας και αξίζει 5,6 δισεκατομμύρια £ για την οικονομία της Σκωτίας.

Με σχεδόν 22.000 προπτυχιακούς φοιτητές που αντικείμενο των σπουδών τους είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στον δρόμο προς την ανάπτυξη της εξειδικευμένης αλυσίδας εφοδιασμού που θα χρειαστεί να εκπληρώσουμε τη μελλοντική σειρά έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Σκωτία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης