Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το «λίφτινγκ» της Φουκουσίμα από ένα ηλιακό πάρκο 100 MW

Το «λίφτινγκ» της Φουκουσίμα από ένα ηλιακό πάρκο 100 MW
Το ηλιακό πάρκο καλύπτει μια έκταση περίπου 186 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αχρησιμοποίητη γεωργική γη.
Η Juwi Shizen Energy, η κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2013 μεταξύ του Γερμανού κατασκευαστή του έργου Juwi και του Ιάπωνα κατασκευαστή αιολικών και ηλιακών πάρκων Shizen Energy, έχει συνδέσει επιτυχώς το μεγαλύτερο ενιαίο έργο στην ιστορία του με το δίκτυο στην πόλη της Φουκουσίμα και το έχει ήδη παραδώσει στον διαχειριστή, όπως αναφέρει το pv europe.
Η κατασκευή του ηλιακού πάρκου Azuma Kofuji ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και η πρώτη κιλοβατώρα καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας τροφοδοτήθηκε στο δίκτυο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Για 31.000 νοικοκυριά

Ετησίως, το ηλιακό πάρκο, το οποίο εκτείνεται σε πολλές υποπεριοχές, θα παράγει περίπου 107 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτό αντιστοιχεί στη μέση κατανάλωση περίπου 31.000 ιαπωνικών νοικοκυριών.
Ο Juwi Shizen υλοποίησε το έργο ως πάροχος υπηρεσιών EPC.

Με το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της κοινής επιχείρησης, ο όγκος του έργου που υλοποιήθηκε από την ίδρυσή της το 2013 αυξάνεται πλέον σε συνολικά 602 MW.
Άλλα 140 MW ηλιακής ισχύος είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή.

Η κατασκευή μονάδων ΑΠΕ σε εγκαταλελειμμένες πρώην γεωργικές εκτάσεις που ενθαρρύνονται από το νόμο στην Ιαπωνία.

Η ολοκληρωμένη εγκατάσταση καλύπτει έκταση περίπου 680 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αχρησιμοποίητη γεωργική γη.
Το ηλιακό πάρκο βρίσκεται στην επαρχία Φουκουσίμα, περίπου 80 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό αντιδραστήρα Fukushima Daiichi.

Εκεί, σημειώθηκε η κατάρρευση πυρήνων σε πολλές μονάδες αντιδραστήρων τον Μάρτιο του 2011 ως αποτέλεσμα ενός σεισμού και ενός τσουνάμι που προκλήθηκε από αυτόν, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες πυρηνικές καταστροφές στην ιστορία. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης