Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χ. Δούκας: Εκκωφαντική αποτυχία στην ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών

Χ. Δούκας: Εκκωφαντική αποτυχία στην ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών
Βρισκόμαστε στο τέλος Απριλίου του 2023 και ακόμα δε μπορεί να ολοκληρωθεί το «Εξοικονομώ 2021», είπε μεταξύ άλλων

Το «Εξοικονομώ», που συνιστά το μοναδικό εργαλείο επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, οδηγείται σε αδιέξοδο, τονίζει ο Χάρης Δούκας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, αναφέρει τα εξής:

Βρισκόμαστε στο τέλος Απριλίου του 2023 και ακόμα δε μπορεί να ολοκληρωθεί το «Εξοικονομώ 2021». Για το οποίο, το ποσοστό εγκατάλειψης υποψηφίων δικαιούχων είναι άνω του 30%, σύμφωνα με τα  στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Σημειώνεται ότι έχουν ανακοινωθεί επίσης πολλές φορές και άλλα τρία προγράμματα, το «Εξοικονομώ για νοικοκυριά 2023», το «Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους» και το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» που επίσης με βάση το Υπουργείο, αναμένεται να ενεργοποιηθούν πριν από τις εκλογές.

Ακόμα και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» δεν έχει εκκινήσει, ενώ έχει ανακοινωθεί η έναρξή του πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά στο περίφημο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», που έχει εδώ και ενάμιση χρόνο ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, είμαστε ακόμα στην προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος. Δεν έχει βγει ο τελικός οδηγός και προφανώς δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα. Και αυτό ενώ έχουν ήδη πληρώσει το παράβολο και έχουν κάνει αίτηση 5.000 άνθρωποι στο ΔΕΔΔΗΕ για να πάρουν έγκριση όρων σύνδεσης. Το ίδιο το πρόγραμμα, δε, όπως έχει προδιαγραφεί, δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες υλοποίησής του, ειδικά για τις πολυκατοικίες, που αποτελούν το 80% των εν δυνάμει δικαιούχων.

Είναι εκκωφαντική η αποτυχία, σε μία συγκυρία που η ενεργειακή αυτονομία των καταναλωτών και η ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης