Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cormann (OOSA): Ανάπτυξη 2,6% το 2023 και 2,9% του χρόνου - Ουκρανία και δομικός πληθωρισμός τα ρίσκα

Cormann (OOSA): Ανάπτυξη 2,6% το 2023 και 2,9% του χρόνου - Ουκρανία και δομικός πληθωρισμός τα ρίσκα
Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός παγκοσμίως μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους

Στις νέες προκλήσεις που εμποδίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του  Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann, στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς  26 - 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τον κ. Cormann παρουσίασε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσοκώμος και με αφορμή την ίδρυση παραρτήματος του ΟΟΣΑ στην Κρήτη για την ανάδειξη και την ανάλυση πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση. Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός παγκοσμίως μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους, ωστόσο η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ευάλωτη.

Υπογράμμισε πάντως ότι οι ρυθμοί της παγκόσμιας οικονομίας έχουν βελτιωθεί και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος ήταν 2,6% και του χρόνου θα είναι 2,9%.

Σε ερώτηση του κ. Τσομώκου ποιες θεωρεί τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία αυτήν την περίοδο, ο κ. Cormann υπογράμμισε ότι είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς δεν υπάρχει άμεση προοπτική για να τελειώσει και o δομικός πληθωρισμός που προκαλείται από την άνοδο των τιμών ενέργειας. Ανέφερε επίσης ότι ίσως η μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις είναι η κλιματική αλλαγή, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου δε γνωρίζει σύνορα και πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές από όλα τα κράτη για τη σωτηρία του πλανήτη.  

Ο κ. Τσομώκος, τέλος, προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ στην Κρήτη του χρόνου, σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την πρόκληση του δημογραφικού στον παγκόσμιο πληθυσμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης