Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Adnoc Gas: Το deal με την TotalEnergies για προμήθεια LNG έναντι 1,2 δισ. δολ.

Adnoc Gas: Το deal με την TotalEnergies για προμήθεια LNG έναντι 1,2 δισ. δολ.
Η TotalEnergies έχει μακροχρόνια παρουσία στα ΗΑΕ, έχοντας δραστηριοποιηθεί στη χώρα για περισσότερα από 80 χρόνια

Η Adnoc Gas, η νέα μονάδα του ενεργειακού κολοσσού των ΗΑΕ Adnoc, υπέγραψε τριετή συμφωνία προμήθειας LNG με μονάδα της γαλλικής TotalEnergies αξίας έως και 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Lngprime, η Adnoc Gas αναμένει να αρχίσει να προμηθεύει LNG στην TotalEnergies LNG το 2023 για μια περίοδο τριών ετών έως το 2025. Η Adnoc Gas είπε ότι η αξία της συμφωνίας αναμένεται να κυμαίνεται από 1 έως 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την ποσότητα LNG που θα προμηθεύσει στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Οι δηλώσεις των μερών

Σημειώνεται ότι η TotalEnergies έχει μακροχρόνια παρουσία στα ΗΑΕ, έχοντας δραστηριοποιηθεί στη χώρα για περισσότερα από 80 χρόνια.

Ο Ahmed Alebri, Διευθύνων Σύμβουλος της Adnoc Gas, δήλωσε στη δήλωση ότι η νέα συμφωνία προμήθειας LNG με την TotalEnergies αντιπροσωπεύει «ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας να επεκτείνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας και ενισχύει τη θέση μας ως ο εκλεκτός συνεργάτης εξαγωγής LNG για κορυφαίες παγκόσμιες ενεργειακές επιχειρήσεις».

Επιπλέον, ο Thomas Maurisse, ανώτερος αντιπρόεδρος LNG στην TotalEnergies, είπε ότι αυτοί οι πρόσθετοι όγκοι «θα ενισχύσουν το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό μας LNG, την ικανότητά μας να προμηθεύουμε τις αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές και τη φιλοδοξία μας να συνοδεύουμε τους πελάτες μας στην ενεργειακή τους μετάβαση».

Τα σχέδια LNG της Adnoc

Η Adnoc κυκλοφόρησε τη νέα της μονάδα αερίου και LNG, Adnoc Gas, την 1η Ιανουαρίου, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει περαιτέρω τη διεθνή της παρουσία.

Η Adnoc κατέχει το 70% των μετοχών της Adnoc LNG, η οποία παράγει σήμερα περίπου 6 mtpa LNG από τις εγκαταστάσεις της στο νησί Das. Εκτός από αυτόν τον τερματικό σταθμό, η Adnoc εργάζεται επίσης στο δεύτερο εργοστάσιο εξαγωγής LNG στη Fujairah.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης