Ενέργεια

Η αβέβαιη ζήτηση σε Κίνα - ΗΠΑ διατηρεί τις τιμές πετρελαίου χαμηλά

Η αβέβαιη ζήτηση σε Κίνα - ΗΠΑ διατηρεί τις τιμές πετρελαίου χαμηλά
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε ύφεση εν μέσω αβεβαιότητας στη ζήτηση στην Κίνα και τις ΗΠΑ
Οι τιμές του αργού πετρελαίου παρέμειναν υποτονικές την Τρίτη 2/5, υπό την πίεση στοιχείων που υποδεικνύουν επιβράδυνση της ανάκαμψης της Κίνας και τη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την κρίση του 2008.
Το αργό Brent, μεταξύ 15:30 - 16:00, διαπραγματευόταν στα 79,11 δολάρια το βαρέλι και το West Texas Intermediate στα 75,45 δολάρια το βαρέλι, αμφότερα ελαφρώς κάτω από το άνοιγμα.

Προ ημερών, η Κίνα δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν μια αιφνιδιαστική συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας που υποδηλώνει ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου μπορεί να υποχωρήσει στον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο.
Ξεχωριστά, οι ρυθμιστικές αρχές της χρηματοπιστωτικής αγοράς της Καλιφόρνια κατέσχεσαν την First Republic Bank και την έθεσαν στο FDIC (Ρυθμιστική Αρχή της Καλιφόρνια) πριν πουλήσουν τα περιουσιακά της στοιχεία στην JP Morgan.

Η κατάρρευση ήταν η τρίτη κατάρρευση μεγάλης τράπεζας σε μόλις δύο μήνες.

Η κατάρρευση προκλήθηκε από την πτώση της εμπιστοσύνης των καταθετών που προκάλεσε μαζικές εκροές καταθέσεων.
Αυτά τα γεγονότα έχουν τροφοδοτήσει μια κρίση καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι το σύστημα είναι σταθερό.
Οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα δεν βοήθησαν ούτε τις προοπτικές του πετρελαίου.

Αν και η αύξηση αναμένεται να είναι μικρότερη από τις προηγούμενες, στις 25 μονάδες βάσης, το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις έχει αρνητικές επιπτώσεις για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, άρα και για τη ζήτηση πετρελαίου.
Ταυτόχρονα, οι τιμές συνεχίζουν να τυγχάνουν στήριξης από τη χαμηλότερη παραγωγή του ΟΠΕΚ+ και τις προσδοκίες για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.
Επίσης, τα κινεζικά ταξιδιωτικά δεδομένα παραμένουν ισχυρά, υποδηλώνοντας ότι παρά τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας, η ζήτηση πετρελαίου βρίσκεται σε πιο υγιή θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης