Επικαιρότητα

Βαρουφάκης: Η πρόταση Τσακαλώτου κουμπώνει με το «Δήμητρα» - Δεν θα γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα

Βαρουφάκης: Η πρόταση Τσακαλώτου κουμπώνει με το «Δήμητρα» - Δεν θα γίνουμε υπουργοί του Τσίπρα
Κάνοντας αναφορά στο σύστημα «Δήμητρα», επεσήμανε ότι το δουλεύει επιστημονικά πάνω από 20 χρόνια
«Δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του κ. Τσίπρα», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, εξηγώντας πως η συζήτηση για συνεργασία «τελείωσε πολύ πιο πριν, και την τελειώσαμε εμείς. Εμείς που πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την αγαπάμε, την εκτιμούμε, θέλουμε να την τιμήσουμε στην πράξη».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης , μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «αν στην Ελλάδα υπήρχε ένα Σύνταγμα όπως της Γερμανίας θα μπορούσαμε να κάτσουμε 3 – 3,5 μήνες που είχε υπηρεσιακή καγκελάριο τη Merkel. Εδώ το Σύνταγμα μας λέει τρεις μέρες, δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση. Δύο χρόνια προσκαλούμε για να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι» και πρόσθεσε ότι «είπαμε ότι τελικά δεν γίνεται αυτή η συνεννόηση, από τη στιγμή που μας λέει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλά το ΠΑΣΟΚ το ξέκοψε από την αρχή, η ηγεσία είπε «ελάτε μετά την Κυριακή», δηλαδή να πάρουμε κανένα υπουργείο». «Ε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί του κ. Τσίπρα».

Ξεκαθάρισε πως «θέλαμε προεκλογικό ανοιχτό διάλογο. Ας αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αν θέλουν συνεργασία ή όχι. Εδώ και δύο χρόνια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25. Εάν θέλουν να συνεργαστούν, θα πρέπει να μας μιλήσουν».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης