Βρετανία: Η παραγωγή ενέργειας από αιολικά ξεπέρασε του φυσικού αερίου το α' τρίμηνο 2023

Βρετανία: Η παραγωγή ενέργειας από αιολικά ξεπέρασε του φυσικού αερίου το α' τρίμηνο 2023
Ανάλυση της Drax, δείχνει πως το μερίδιο των αιολικών στο ενεργειακό μείγμα έφτασε το 32,4%, σε σχέση με το 31,7% του φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters

Ανατροπή στο μίγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνέβη το α' τρίμηνο του 2023 στην Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με το Reuters.
Έτσι, περισσότερη ενέργεια παράχθηκε από αιολικά, παρά από φυσικό αέριο, για πρώτη φορά στο πρώτο τρίμηνο του 2023, και  σύμφωνα με ανάλυση της Drax, το μερίδιο των αιολικών στο ενεργειακό μείγμα έφτασε το 32,4%, σε σχέση με το 31,7% του φυσικού αερίου.

Η αιολική ενέργεια αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ η παραγωγή αερίου μειώθηκε κατά 5%, ανέφερε η έκθεση.
Η Βρετανία επιδιώκει να κλιμακώσει την αιολική παραγωγή καθώς επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 και να γίνει πιο ανεξάρτητη από την ακριβή εισαγόμενη ενέργεια μετά τη διακοπή του εφοδιασμού που προκλήθηκε από τον πόλεμο.

Έτσι, ο άνεμος απέκτησε το μεγαλύτερο μερίδιο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 24 TWh ηλεκτρικής ενέργειας, ποσότητα αρκετή για να φορτίσει περισσότερα από 300 Tesla Ys.
Συνυπολογίζοντας όλες τις ΑΠΕ, το μερίδιο της πράσινης ενέργειας έφτασε το 42%, με τα ορυκτά καύσιμα να καλύπτουν το 33%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης