To deal μεταξύ ADNOC και Baker Hughes στις λύσεις τεχνολογίας υδρογόνου

To deal μεταξύ ADNOC και Baker Hughes στις λύσεις τεχνολογίας υδρογόνου
H ADNOC σημείωσε ότι η συνεργασία θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της εφαρμογής τριών αναδυόμενων τεχνολογιών στις οποίες έχει επενδύσει η Baker Hughes

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) και η αμερικανική εταιρεία ενεργειακής τεχνολογίας Baker Hughes υπέγραψαν συμφωνία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης τεχνολογικών λύσεων για πράσινο υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Σύμφωνα με το offshore-energy.biz, η ADNOC δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Baker Hughes ως στρατηγικό εταίρο για τη μελέτη και την πιλοτική ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων από το χαρτοφυλάκιο υδρογόνου της Baker Hughes.

Πιο συγκεκριμένα, η ADNOC σημείωσε ότι η συνεργασία θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της εφαρμογής τριών αναδυόμενων τεχνολογιών στις οποίες έχει επενδύσει η Baker Hughes:

Πιλοτική τεχνολογία ηλεκτρολύτη επόμενης γενιάς από τη Nemesys

Δοκιμή τεχνολογίας πλάσματος μεθανίου από τη Levidian για τη δέσμευση άνθρακα με τη μορφή γραφενίου και υδρογόνου υψηλής ποιότητας στις εγκαταστάσεις ADNOC Gas.

Δοκιμή της χρήσης της τεχνολογίας πυρόλυσης μεθανίου στο στάδιο ανάπτυξης της Ekona Power για την παραγωγή υδρογόνου χαμηλής έντασης αερίων του θερμοκηπίου (GHG)

Από την πλευρά του, ο Musabbeh Al Kaabi, Εκτελεστικός Διευθυντής ADNOC, Low Carbon Solutions and International Growth Directorate, δήλωσε: «Οι μοναδικές ιδιότητες του γραφενίου το καθιστούν έναν πολλά υποσχόμενο παράγοντα που βοηθά στην απομάκρυνση του άνθρακα από διάφορους δύσκολους τομείς, ενώ το υδρογόνο μπορεί να χρησιμεύσει για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης.

Σε όλη την ADNOC, επιδιώκουμε προληπτικά μια στρατηγική για να επιταχύνουμε την παραγωγή και την ανάπτυξη υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Baker Hughes και τις εταιρείες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της».

Η έτερη πλευρά, αυτή της Baker Hughes, μέσω του CEO, Lorenzo Simonelli, τόνισε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την ADNOC στο συνεχιζόμενο ταξίδι της για την ανάπτυξη νέων λύσεων τεχνολογίας για το κλίμα που μπορούν να προωθήσουν την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη και την επιτάχυνση της ανάπτυξης πηγών ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αυτή η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της στρατηγικής και της δέσμευσης της Baker Hughes για τον μετασχηματισμό της ενεργειακής βιομηχανίας για την υποστήριξη των στόχων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής».

Τέλος, σημειώνεται ότι η εν λόγω συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών βασίζεται στη δέσμευση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ADNOC για έργα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές έως το 2030 και ακολουθεί μια συμφωνία στρατηγικής τεχνολογικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Νοέμβριο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης