Επιχειρήσεις

Η nrg υποστηρικτής της πρωτοβουλίας Women For Climate στο όρος Κένυα

Η nrg υποστηρικτής της πρωτοβουλίας Women For Climate στο όρος Κένυα

Συμμετέχει στην πρωτοβουλία του οργανισμού AWomanCanBe.org για την ενδυνάμωση των γυναικών και την κλιματική ευαισθητοποίηση στην Αφρική

H nrg συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο οργανισμός AWomanCanBe.org την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στον πολυχώρο Atraktos για να δηλώσει την αμέριστη υποστήριξή της στη νέα πρωτοβουλία του οργανισμού Women For Climate.

Η πρωτοβουλία Women For Climate αφορά στην έρευνα του οργανισμού AWomanCanBe.org,  για το πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει τις γυναίκες του κόσμου. Πρόκειται για μια βιντεοσκοπική εξιστόρηση (σειρά ντοκιμαντέρ) που συντελείται μέσα από αποστολές ευαισθητοποίησης, οι οποίες παράγουν δυναμικές εικόνες και μηνύματα που μας παρακινούν να αναλάβουμε δράση.

Η νέα αποστολή στην Ανατολική Αφρική αποτελεί μέρος αυτής της έρευνας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Η Βανέσα Αρχοντίδου, ιδρύτρια του AWomanCanBe και η Λέτα Γκαρέτσου είναι οι δύο Ελληνίδες που καλούνται να αφηγηθούν την ιστορία της κλιματικής αλλαγής σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη. Η Λέτα είναι δημοσιογράφος και μέσα από το Podcast της "Πέρα από τα όρια" φέρνει στην δημοσιότητα ιστορίες ανθρώπων που πρέπει να ακουστούν. Η συγκεκριμένη αποστολή έχει για εκείνη και προσωπικό ενδιαφέρον, αφού η μητέρα της γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κένυα και όπως δήλωσε, στο συγκεκριμένο ταξίδι θα κληθεί να ξεπεράσει και τα δικά της «ορειβατικά» όρια.

Οι δύο γυναίκες, ανακοίνωσαν ότι θα ταξιδέψουν κουβαλώντας τη "σημαία" της δράσης για την κλιματική αλλαγή και θα επιχειρήσουν να ανέβουν στο όρος Κένυα (5199 μέτρα), που είναι το 2ο υψηλότερο βουνό της Αφρικής. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν γυναίκες της περιοχής, ακτιβίστριες και τοπικούς οργανισμούς που συμβάλλουν στη γυναικεία ενδυνάμωση και τις προσπάθειες για αειφόρο ανάπτυξη.

Η αφοσίωση της nrg στη βιωσιμότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την αποστολή της να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η εταιρεία αντιλαμβάνεται τη σημασία της υποστήριξης πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν τις γυναίκες ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητές τους και στον κόσμο.

Η κα. Θεοδώρα Κονταξή, Υπεύθυνη Sustainability της nrg, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε για τη σχέση της εταιρείας με τον οργανισμό: «Ως εκπρόσωπος της ομάδας της nrg, μιας εταιρείας αφοσιωμένης στην δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος μέσω καινοτόμων υπηρεσιών, είμαι ενθουσιασμένη που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να υποστηρίξουμε τον οργανισμό AWomanCanBe και την πρωτοβουλία Women For Climate. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε σε αυτή την απίστευτη αποστολή ανάβασης στο όρος Κένυα από τη Βανέσα Αρχοντίδου και τη Λέτα Γκαρέτσου που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στις γυναίκες στην Αφρική. Αυτό το ταξίδι θα αποτελέσει μια ισχυρή απόδειξη της δύναμης και της ανθεκτικότητας των γυναικών και είναι τιμή μας που συμμετέχουμε ως υποστηρικτές.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης