Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Spark Commodities: Σε χαμηλά 23 μηνών οι τιμές LNG στην Ευρώπη

Spark Commodities: Σε χαμηλά 23 μηνών οι τιμές LNG στην Ευρώπη
Το TTF υποχώρησε 1,8% την περασμένη εβδομάδα και είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 22 μηνών – κάτω από τα 35 ευρώ/MWh

Οι τιμές του LNG για τη βορειοδυτική Ευρώπη υποχώρησαν 3% την προηγούμενη εβδομάδα σε νέα χαμηλά 23 μηνών εν μέσω χαμηλής ζήτησης και ισχυρής προσφοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Spark Commodities την Παρασκευή (12/5).

Όπως αναμεταδίδει το montel, η τιμή εκφόρτωσης για το LNG στη βορειοδυτική Ευρώπη για τον Ιούνιο μειώθηκε για έβδομη συνεχή εβδομάδα και υπολογίστηκε αργά την Πέμπτη σε 29,35 ευρώ/MWh, το χαμηλότερο από τις 3 Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται ότι το TTF υποχώρησε 1,8% την περασμένη εβδομάδα και είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 22 μηνών – κάτω από τα 35 ευρώ/MWh.

Την ίδια ώρα, οι ασιατικές τιμές LNG στο JKM για παράδοση Ιουνίου διαμορφώθηκαν την Πέμπτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου 2021 στα 11,16 USD/MMbtu. Στην Ασία οι τιμές υποχώρησαν επίσης εν μέσω «υποτονικής ζήτησης», δήλωσε η τράπεζα ANZ της Αυστραλίας.

Ο παράγοντας «Ευρώπη»

Η χαμηλή ασιατική ζήτηση σημαίνει ότι τα ανεπιθύμητα φορτία θα αναζητήσουν «στέγη» στην Ευρώπη, τόνισαν οι αναλυτές. Το LNG έχει γίνει το σωσίβιο της Ευρώπης για να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες προμήθειες ρωσικών αγωγών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχετικές κυρώσεις.

Ενώ οι εισαγωγές υγρού καυσίμου έχουν μειωθεί μέχρι στιγμής τον Μάιο από τον Απρίλιο, η προσφορά παραμένει ισχυρή, με τις αφίξεις αυτή την εβδομάδα να προβλέπονται να φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης