Επικαιρότητα

Ζ. Ράπτη (Υφυπουργός υγείας): Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση

Ζ. Ράπτη (Υφυπουργός υγείας): Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση
Τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας τις τηρήσαμε στο ακέραιο.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχίσει το έργο της ή αν θα επιστρέψουμε στους παιδαριώδεις πειραματισμούς της ολέθριας τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα έτη 2015-2019 ήταν μια περίοδος που όλοι θέλουν να ξεπεράσουμε. Ήταν τα χρόνια των κάπιταλ κοντρόλς, των κλειστών τραπεζών, της εκδικητικής φορολόγησης της μεσαίας τάξης και της κατάρρευσης βασικών λειτουργιών του κράτους. Γι’ αυτό επιβάλλεται η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και η αποφυγή περιπετειών, όπως η ακυβερνησία και η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων – κάτι που έχει πει σχεδόν ανοιχτά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εδώ και καιρό αποκλείσει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρεται στον –για λίγους ασαφή αλλά στους περισσότερους πολύ συγκεκριμένο- όρο «προοδευτική διακυβέρνηση».

Μια «προοδευτική διακυβέρνηση», όπως αυτή που οραματίζεται ο κ. Ανδρουλάκης σημαίνει έξοδο από το ευρώ και κλείσιμο τραπεζών για να υλοποιηθεί το σχέδιο «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη και κυκλοφορήσουν τα… τοπικά νομίσματα που σχεδιάζει η ομάδα Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, η συνταγή που προτείνει η Νέα Δημοκρατία έχει ως εγγύηση της επιτυχίας της όσα κατάφερε, μαζί με τον λαό, για τον λαό και την πατρίδα, την περίοδο 2019-2023. Μεταξύ αυτών ήταν να επαναφέρει την Ελλάδα μας σε κατάσταση κανονικότητας και να χαράξει μια ρότα ακμής και προκοπής – κι όλο αυτό το κολοσσιαίο έργο έγινε εν μέσω πολλαπλών θυελλών. Η κυβερνητική πολιτική μας ήταν εκείνη που απάντησε επαρκώς και αποφασιστικά στην Τουρκία- μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, στις προκλητικές ενέργειες και τις επιθετικές τακτικές του εξ ανατολών γείτονά μας, στην πανδημία της covid-19, στην ενεργειακή κρίση, και σε μια σειρά από θεομηνίες και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Κοιτώντας στις γεωπολιτικές προκλήσεις του μέλλοντος συνάψαμε συμμαχίες με παγκόσμιους παίκτες όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία και εξοπλίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με συστήματα που έχουν πάνω τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας τις τηρήσαμε στο ακέραιο.  Τον Ιούλιο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ. Περικόψαμε φόρους και εισφορές, αυξήσαμε συντάξεις και μισθούς, στηρίξαμε τους έχοντες ανάγκη αλλά και σημαντικά τμήματα της κοινωνίας μας με πρωτοβουλίες όπως το market pass, το food pass, το freedom  pass. 

Ωστόσο, το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην πατρίδα μας «οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ο κατώτατος μισθός μπορεί να πάει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ».

Μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να ενισχύσουμε το εισόδημα των συνταξιούχων. Άλλωστε, εμείς δώσαμε για πρώτη φορά αυξήσεις στους συνταξιούχους, 8%, μετά από 12 χρόνια. Η κυβέρνησή μας διόρθωσε, έστω και μερικώς, την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου.

Για να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά δίκαιο και επιβαλλόμενο από το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης μας έργο της ανάταξης της χώρας ο λαός πρέπει τη Κυριακή των εκλογών να πει όχι στη νοσταλγία της καταστροφής και να ανοίξει τον δρόμο σ’ ένα μέλλον ανάπτυξης, ειρήνης, κανονικότητας και προόδου. Γι’ αυτό θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης