Επικαιρότητα

Αποσύρεται ο Κατρούγκαλος μετά τη θύελλα για τις ασφαλιστικές εισφορές - Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση σε ελεύθερους επαγγελματίες

Αποσύρεται ο Κατρούγκαλος μετά τη θύελλα για τις ασφαλιστικές εισφορές - Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση σε ελεύθερους επαγγελματίες
Οργισμένη αντίδραση από τους ελεύθερους επαγγελματίες για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, μετά και από την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν φόροι και εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;
Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Θύελλα από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα, γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση φόρων και εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου προκάλεσαν θύελλα
στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής (21/05), με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να προχωρά σε δημόσια δήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής νέων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ οργισμένη ήταν η αντίδραση του Κ. Κόλλια, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και πολλών επαγγελματικών φορέων της χώρας.
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.
Μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε μέσω Twitter πως εξέφρασε προσωπική άποψη σε σχέση με τις εισφορές.

Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση στους ελεύθερους επαγγελματίες
 
Δεν θα αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο in.gr, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή), ξεκαθαρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Εξηγεί “από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών”.
“Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως “το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. “Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους.

H υπαναχώρηση Κατρούγκαλου

«Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα τη προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας. Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών ή των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν. Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές : Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την καταργηση του φόρου επιτηδεύματος. Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ. Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πληστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

Πηγή:bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης