Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Von der Leyen: Επιτακτικές οι πράσινες συμμαχίες - Το ενεργειακό turning point

Von der Leyen: Επιτακτικές οι πράσινες συμμαχίες - Το ενεργειακό turning point

Η πράσινη μετάβαση απαιτεί τη συνεργασία της G7 για πρόσβαση στην τεχνολογία και την εξασφάλιση πηγών κρίσιμων ορυκτών, τόνισε στη Χιροσίμα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής,  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.

«Παρά όλες τις γεωπολιτικές δυσκολίες, η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια επιταχύνεται. Τώρα που οι G7 βρίσκονται μαζί σε αυτόν τον αγώνα, ο ανταγωνισμός μας θα πρέπει να δημιουργήσει πρόσθετη παραγωγική ικανότητα και όχι να βαρύνει ο ένας τον άλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα ενεργειακά «θέλω»

Τα κράτη της G7 θέλουν να φτάσουν σε ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 το αργότερο, προσθέτοντας αιολική ενέργεια, ηλιακή και άλλα είδη ανανεώσιμης ενέργειας στο μείγμα κατανάλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επεξεργάζεται το 40% των κρίσιμων πρώτων υλών που καταναλώνει έως το 2030, μειώνοντας δραστικά την εξάρτηση από την Κίνα. Τώρα βασίζεται στην Κίνα για περισσότερο από το 90% των ορυκτών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή αιολικής ενέργειας και τις μπαταρίες.  Η Von der Leyen είπε ότι η G7 θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει στόχους για τη δημιουργία παγκόσμιας καθαρής παραγωγικής ικανότητας και να δημιουργήσει περισσότερες πράσινες συμμαχίες.

Ο Καναδάς, μέλος της G7, διαθέτει πολλά από τα κρίσιμα ορυκτά, όπως το λίθιο, το κοβάλτιο και το νικέλιο, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, και η κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει τους παραγωγούς και τους μεταποιητές να αυξήσουν την παραγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης