Επιχειρήσεις

Οι εκδηλώσεις Μαΐου στα Public

Οι εκδηλώσεις Μαΐου στα Public
Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις  βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public στην Αθήνα και την επαρχία, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95).

Πασχαλία Τραυλού

Το υπόγειο στην οδό Ήρας 12, εκδόσεις Διόπτρα
Τετάρτη 24/5 στις 19:00 | Public Βόλου

Tην Τετάρτη 24 Μαΐου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Βόλου, τη συγγραφέα Πασχαλία Τραυλού, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου Το υπόγειο της οδού Ήρας 12.

Με την συγγραφέα συζητούν:

Χαριτίνη Μαλισόβα, Συγγραφέας και Δημοσιογράφος

Σωτήρης Πολύζος, Δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«…Δύσκολο πράμα να είσαι γυναίκα. Κι αν τα σπλάχνα σας αθέλητα καρπίσουν, μη βγάλετε άχνα σε παπά.

Με την καρδιά και το μυαλό σας κουβεντιάστε το. Και μη θαρρείτε πως θα κάνετε φονικό και θα πάτε στην Κόλαση, αν κρίνετε πως άλλη λύση δεν υπάρχει.
Αγγελοποιοί είμαστε να λέτε. Στέλνουμε αγγελούδια στον Παράδεισο για να μη ζήσουν στην Κόλαση αυτού του κόσμου».

Έτσι έγραφε το τεφτέρι της Παγώνας, της νεκρής μαμής του Παράδεισου, του χωριού όπου μεγάλωσε η Ανθή, η κόρη του πανούργου παπα-Δρόσου τη δεκαετία του ’60. Από αυτό το κειμήλιο και από τη Λούλα την πόρνη γύρεψε απελπισμένα βοήθεια για να σωθεί από το δίλημμα στο οποίο βρέθηκε άθελά της εγκλωβισμένη.

H ηρωίδα θα βρει αναπάντεχα την άκρη στη μονή της Αγίας Λεχούσας χάρη στις γνώσεις της μοναχής Υακίνθης και στην αυτοθυσία του δάσκαλου Στρατή Κλωναρίδη. Έκτοτε μάχεται στο υπόγειο της οδού Ήρας 12 για το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν την καρδιά και το σώμα τους.

Μόνο που ως τα στερνά της τη βασανίζει η αρχέγονη αμφιβολία αν είναι φόνισσα ή... αγγελοποιός, αν η αυτοδιάθεση και η ελευθερία είναι αμαρτία ή δικαίωμα.

Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η γυναίκα είναι το κόμμα, η τελεία και το θαυμαστικό σε κάθε νόημα της ζωής. Η γυναίκα δεν είναι απλώς το συμπλήρωμα στη ζωή του άντρα, κάτι σαν το παράρτημα σ’ ένα κείμενο. Είναι το κόμμα, η τελεία και το θαυμαστικό στη δημιουργία του Παντοδύναμου. Κι αν μπει σε λάθος θέση, χάνεται και το νόημα αυτού του κόσμου.

Διονύσης Καλαμβρέζος

Εικονικός Εφιάλτης, εκδόσεις Παπαζήση
Δευτέρα 29/5 στις 20:30 | Public Café Συντάγματος

Tη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 20:30 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τον  συγγραφέα Διονύση Καλαμβρέζο, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, Εικονικός Εφιάλτης.

Με τον συγγραφέα συζητούν:

Γιώργος Κατρούγκαλος – πρώην Υπουργός, Βουλευτής, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Βασίλης Νέδος (PhD), Δημοσιογράφος
Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου, Ρίτα Κολαΐτη, Μεταφράστρια, Επιμελήτρια

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Εικονικός Εφιάλτης διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, στη Νέα Υόρκη, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, οι κυβερνοεπιθέσεις και η μετανάστευση. Μετά τις μεγάλες πανδημίες, τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, τις ενεργειακές κρίσεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκαθιδρύεται στις ΗΠΑ, η στρατηγική για μια νέα εποχή ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης για όλους και λαμβάνονται σχετικά μέτρα. Καθώς όμως αυτά δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα σε μια κατηγορία πολιτών, δημιουργείται η Μεταβατική Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, με σκοπό να συμβάλει στην ομαλή προσαρμογή τους στη νέα εποχή. Εκείνη την περίοδο, εκτός από τις συμβατικές κυβερνοεπιθέσεις που συνεχίζονται παρά τα μέτρα, οι περισσότερες προερχόμενες από ξένους εχθρικούς δρώντες και εγκληματικά δίκτυα, πραγματοποιούνται και μη συμβατικές επιθέσεις.

Άγνωστοι δημιουργούν έναν εικονικό τόπο, στον οποίο παρασύρουν τους χρήστες του Διαδικτύου, μεταφέροντάς τους σε απροσδιόριστα εικονικά περιβάλλοντα. Στις εξελίξεις και στις ακούσιες εικονικές περιπλανήσεις εμπλέκονται στελέχη κρατικών υπηρεσιώνερευνητές σε προγράμματα αντιμετώπισης ψυχώσεων αποδιδόμενων στις νέες τεχνολογίεςκάποιοι που υποφέρουν από συγκεκριμένες νευρολογικές ασθένειεςαντικυβερνητικοί ακτιβιστές και μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα. Η μυστηριώδης αυτή γυναίκα, ενώ φαίνεται ότι ζει μια συνηθισμένη ζωή, έχει κεντρικό ρόλο, συχνά ακούσια και ανεξέλεγκτα, χωρίς η ίδια να το αντιλαμβάνεται, σε μια παράλληλα εξελισσόμενη ιστορία, στον πραγματικό αλλά και στον εικονικό κόσμο.

Χόρχε Μπουκάι & Ντέμιαν Μπουκάι

Τα 3 ερωτήματα & Απιστία και η λογική της, εκδόσεις Opera
Τρίτη 30/5 στις 18:00-20:00 | Βιβλιοπωλείο 3ος όροφος, Public Συντάγματος

Tην Τρίτη 30 Μαΐου 18:00-20:00 φιλοξενούμε στο Public Συντάγματος, τους συγγραφείς Χόρχε Μπουκάι &  Ντέμιαν Μπουκάι, για να υπογράψουν τα νέα τους βιβλία Τα 3 ερωτήματα & Απιστία και η λογική της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Τα 3 ερωτήματα» που κυκλοφορεί:

«Καμιά φορά, το να μην εγκαταλείπεις κάτι μπορεί να ισοδυναμεί με θάνατο.


Καμιά φορά, ζωή σημαίνει να παρατάς αυτό που κάποτε σου έσωσε τη ζωή».

«Υποθέτω πως ακόμα και σήμερα κάποιοι μπορεί να νιώσουν απογοήτευση βλέποντάς με να περιπλανιέμαι σε πολλούς και διάφορους δρόμους ψάχνοντας τη συνταγή της ευτυχίας, για να καταλήξω ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει συνταγή κι ότι δεν έχει νόημα να χάνουμε τον καιρό μας αναζητώντας συνταγές».

«Θα μου άρεσε πολύ να μ' αγαπάνε όσοι αγαπώ, κι αυτοί που αγαπώ να μου το ανταποδίδουν. Αν όμως κάποιος δε μ' αγαπά, ας μου το πει κι ας φύγει. Κι αν δε βρίσκει το κουράγιο να το πει, ας φύγει χωρίς να το πει. Ούτε μνησικακία ούτε πικρία είν' αυτό. Απλώς, δε θέλω να ζω δίπλα σε κάποιον που δε θέλει να ζει δίπλα σ' εμένα».

«Κανείς δεν αλλάζει επειδή αυτό απαιτείται».

«Κανείς δεν μεταβάλλεται στ' αλήθεια μέσω του φόβου. Κανείς δεν αναπτύσσεται με την καταπίεση».

Κλαίρη Θεοδώρου

Τρεις ερωτήσεις, εκδόσεις Ψυχογιός
Τρίτη 30/5 στις 19:00| Public Αλεξανδρούπολης

Την Τρίτη 30 Μαΐου στις 19:00 φιλοξενούμε στο Public Αλεξανδρούπολης, τη συγγραφέα Κλαίρη Θεοδώρου, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου, Τρεις ερωτήσεις.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΒΡΟΧΗ;» «ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ;» «ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ;»

Τρεις ερωτήσειςμία πτήση στο παρελθόν και ένα δαχτυλίδι με ένα σκοτεινό μυστικό που χτίζεται μέσα στο Τείχος του Βερολίνου.

Ο Μάρκους Κέλερ, επιθεωρητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο Βερολίνο, αναλαμβάνει μαζί με την καινούργια συνάδελφό του, Βανέσα Σουλτς, την εξιχνίαση μιας σειράς άγριων δολοφονιών. Όλες συνδέονται με το ζοφερό παρελθόν του Ανατολικού Βερολίνου και του Τείχους που χώρισε την πόλη και τους ανθρώπους της στα δύο. Τα θύματα θυμίζουν σπασμένες κούκλες, καθώς ο δράστης τα συνθλίβει με σφυρί, αφήνοντας όμως ανέγγιχτα τα πρόσωπά τους. Με τον ίδιο τρόπο έχουν δολοφονηθεί λίγους μήνες πριν η σύζυγος και η κόρη του Κέλερ, ενώ για το έγκλημα έχει συλληφθεί ο πεθερός του, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ένα παιχνίδι με τον χρόνο ξεκινά, όπου κανείς και τίποτα δεν είναι αυτά που φαίνονται. Διπλοί πράκτορες της Στάζιπαράνομοι έρωτεςαμαρτίες γονέων που παιδεύουν τα τέκναθάνατοςπροδοσία και οδύνη δημιουργούν ένα ασφυκτικό σκηνικό στο παρελθόν που στοιχειώνει πλέον το παρόν. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Και οι τρεις ερωτήσεις είναι μονάχα η αρχή. Ή το τέλος!

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης